Δήμος Τρικκαίων

The Hero: σόλο χορευτική performance και σεμινάριο χορού

21:0031/3/2016 - 1/4/2016

Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στην Αθήνα (Νοέμβριος ’15 – Ιανουάριος ’16), το έργο της Σοφίας Μαυραγάνη, «The Hero», ξεκινάει την περιπέτειά του στις σκηνές της ελληνικής περιφέρειας. Πρώτη στάση του ταξιδιού του είναι η πόλη των Τρικάλων όπου η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο κίνησης και αυτοσχεδιασμού με εισηγητές τη χορογράφο της παράστασης, Σοφία Μαυραγάνη και το χορευτή-αθλητή Νώντα Δαμόπουλο.

Για την παράσταση:

Το «The Hero» είναι μια σόλο παράσταση χορού με τον ταλαντούχο Νώντα Δαμόπουλο. Ο ήρωας της παράστασης, μας καλεί σε ένα σκηνικό ταξίδι και μας διηγείται την δική του αγωνία, με σκωπτική και παιγνιώδη διάθεση.

Είναι οι ήρωες αποτέλεσμα ευφάντασης μυθοπλασίας ή αντανάκλαση της κοινωνίας από την οποία κατασκευάστηκαν; Η χορογράφος μελετά περιπτώσεις από το μυθολογικό ήρωα έως τον σούπερ-ήρωα φλερτάροντας με την προκλητική γοητεία της ίδιας της έννοιας του ηρωισμού. Στο «The Hero» συνθέτει ένα υβριδικό και πολυμορφικό ήρωα ο οποίος έρχεται να μας εξηγήσει το ανεξήγητο.

HERO_ 003

Η Σοφία Μαυραγάνη δημιουργεί παραστάσεις με όρους παιχνιδιού, δίνοντας έμφαση στο χιούμορ. Αυτό που ερευνά με τα έργα της είναι η ίδια η ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου. Πειραματίζεται με τα συστατικά και τα όρια του, αλλοιώνοντας τις συνθήκες που το ορίζουν και εισάγοντας στοιχεία απρόβλεπτα και μεταβλητά.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Π. (Αντώνης Παλάσκας), ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των STEREO NOVA, οι φωτισμοί είναι του Βασίλη Κλωτσοτήρα και το κοστούμι του Παύλου Θανόπουλου.

Συντελεστές:

Ιδέα – Δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη

Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας

Σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη

Κοστούμια – Σκηνικός Χώρος: Παύλος Θανόπουλος

Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας

Ερμηνεία – Συν-δημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος

Βοηθός χορογράφου: Δρόσος Σκώτης

Προετοιμασία ερμηνευτή: Melina Seldes

Επιστημονικός συνεργάτης: Αγνή Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου

Γραφιστικά: Δημήτρης Πολίτης

Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

Παραγωγή: FINGERSIX

 HERO_ 007

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Ημερομηνία & Ώρα:1 Απριλίου στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€ / Μειωμένο 7€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 24310-77977    Ώρες γραφείου

Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=GUAH8_fYO8Y

Για το σεμινάριο:

 HERO_ 005

Το σεμινάριο κίνησης και αυτοσχεδιασμού με τη Σοφία Μαυραγάνη και το Νώντα Δαμόπουλο, θα πραγματοποιηθεί ως παράλληλη δράση, την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων (2 ώρες/μέρα).

Θα χρησιμοποιηθούν οι ιδιότητες του παιχνιδιού για να προσεγγίσουν οι συμμετέχοντες την τεχνική του αυτοσχεδιασμού και να αναπτύξουν τις κινησιολογικές τους ικανότητες.

Με αφορμή το υλικό της παράστασης –ήρωες, υπερδυνάμεις, άθλοι– οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα εξασκήσουν τη δυνατότητα του σώματος να κινείται δυναμικά και εφευρετικά, να εξερευνά τα όρια των δυνατοτήτων του και να αντιδρά στιγμιαία και αντανακλαστικά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πειραματιστούν πάνω στην αποφασιστικότητα, στόχευση και ακρίβεια του «ηρωικού» σώματος, συνδιάζοντάς το με τη δημιουργικότητα της χορευτικής κίνησης. Μέσω του παιχνιδιού θα αναζητήσουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ αυστηρών κανόνων και εκφραστικής ελευθερίας.

Το σεμινάριο είναι εμπειρικό και παιγνιώδες. Εμπλουτίζει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και γυμνάζει το σώμα με τρόπο τέτοιο ώστε να απελευθερώνει τις εν δυνάμει δυνατότητές του και να γίνεται δυνατό, ικανό και ευφάνταστο.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, ερμηνευτές, σε αθλητές και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να πειραματιστούν με το σώμα τους.

Πληροφορίες Σεμιναρίου:

ΤΡΙΚΑΛΑ Πνευματικό Κέντρο

Ημερομηνίες & Ώρες: Πέμπτη 31 Μαρτίου & Παρασκευή 1 Απριλίου, 16.00 – 18.00

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 μέρες (2 ώρες/μέρα)

Κόστος συμμετοχής: 30€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 24310-77977 –  Ώρες γραφείου,  6946607320 / [email protected]

Και λινκς για πρόσθετες πληροφορίες
http://gr.euronews.com/2016/03/16/the-hero-dance-sofia-mauragani-parastaseis-nontas-damopoulos/
http://www.culturenow.gr/46393/the-hero-ths-sofias-mayraganh-se-mikrh-periodeia
http://www.parapolitika.gr/article/350687/se-oli-tin-ellada-taxideyei-hero-tis-sofias-mayragani