Δήμος Τρικκαίων

Θεατρική παράσταση με τη «Λουλού, η Αλεπού στον Κεφαλοπόταμο»

18:00Δημοτικός Κινηματογράφος18/2/2023

Το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, διοργανώνει παιδική θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στον Δημοτικό Κινηματογράφο, στον μύλο Ματσόπουλου.

Την παράσταση «Λουλού, η Αλεπού στον Κεφαλοπόταμο» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «ΑΕΝΑΟΙ» και εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων του προγράμματος «ΑΕΝΑΟΣ».

Σκοπός του προγράμματος είναι, αφ’ ενός η ανάπτυξη και δημιουργία μίας πλήρους τεχνολογικής πλατφόρμας συνεχούς παρακολούθησης των περιβαλλοντικών παραμέτρων που επηρεάζουν την Προστασία και Διατήρηση του Υδάτινου Οικοσυστήματος του Κεφαλοπόταμου, «Το Μονοπάτι του Ασκληπιού».  Αφ’ ετέρου, η προσαρμογή και ενδυνάμωση της προσαρμοστικότητας της τοπικής κοινωνίας μέσα από βιωματικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Με τη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών (μεγάλα δεδομένα, αισθητήρες, δορυφορικές εικόνες και τεχνητή νοημοσύνη), δημιουργούνται δεδομένα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των οικοσυστήματος, καταπολεμώντας τις απειλές από την κλιματική αλλαγή και προωθώντας την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Έργο «Αέναος» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες 2020» με φορέα υλοποίησης την Κοιν.Σ.Επ. «Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» και συν δικαιούχους εταίρους την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Τρικκαίων με διακριτικό τίτλο «e-trikala Α.E.», το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού [ΤΕΦΑΑ], του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια» και την Κοιν.Σ.Επ. «Κεφαλοπόταμος».

Το έργο, ύψους 28.785 €, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο / Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από το γραφείο Τύπου