Δήμος Τρικκαίων

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με κωμωδία στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

21:15Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)16/7/2021

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει στα Τρίκαλα τη θεατρική κωμωδία «Ειδικές περιστάσεις», την Παρασκευή 16 Ιουλίου ώρα 21:15 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

Ειδικές Περιστάσεις (Special Occasions) του Μπέρναρντ Σλέηντ, κωμωδία, παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με την Μαριάννα Τουμασάτου και τον Θύμιο Κούκιο.

Η Έιμι και ο Μάικλ Ράσκιν ήταν παντρεμένοι για 15 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Το έργο ξεκινά με ένα πάρτυ εορτασμού της δέκατης πέμπτης επετείου γάμου τους μαζί με το διαζύγιό τους. Μετά, ο καθένας παίρνει το δρόμο του ενώ σε “ειδικές περιστάσεις” -γάμους, βαφτίσια, κηδείες, τελετές αποφοίτησης, γιορτές- οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά και συζητούν πράγματα που αφορούν τη σχέση τους, την εικόνα που έχουν ο ένας για τον άλλον, προσωπικές συνειδητοποιήσεις και  αποκαλύψεις. Οι συναντήσεις απλώνονται σε βάθος χρόνου. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και μέσα από αυτές οι δυο τους προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, αφού αυτά που τους ενώνουν παραμένουν σταθερά παρόλα αυτά που τους χωρίζουν. Είναι δύο άνθρωποι που έμαθαν και  συνήθισαν να έχουν ο ένας τον άλλον και τώρα θα πρέπει να δουν τη ζωή διαφορετικά.

Με έναν έρωτα που πάλιωσε στις βαλίτσες τους λοιπόν και με την ψεύτικη υπόσχεση που δίνουμε όλοι «θα παραμείνουμε φίλοι», χωρίζουν τους δρόμους τους και προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μπορούν όμως δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μια ζωή να παραμείνουν φίλοι μετά το διαζύγιό τους;

10 χρόνια μετά θα επανεξετάσουν το ερώτημα και ίσως συμφωνήσουν ότι «εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάνεις»

Συντελεστές

Μετάφραση: Δανάη Σταματοπούλου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Σκηνικά: David Negrin

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Μουσική: Γιώργος Μυλωνάς

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

 

Παίζουν

Μαριάννα Τουμασάτου και Θύμιος Κούκιος

Διάρκεια παράστασης : 90’ λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων:

  • στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας WIND &
  • ηλεκτρονικά στο viva.gr

Τιμή προπώλησης: €12 κανονικό,

€10 εκπτωτικό (Μαθητές, Φοιτητές Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα)*

Εισιτήρια στο ταμείο του Θεάτρου:
15 € Κανονικό
10 € Μειωμένο (Μαθητές, Φοιτητές Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα)*

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

*Είναι υποχρεωτική η επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού τόσο κατά την αγορά την εισιτηρίου, όσο και κατά την είσοδο στον χώρο της παράστασης.

Από το γραφείο Τύπου