Δήμος Τρικκαίων

Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Αργυρόπουλου στο Μουσείο Τσιτσάνη

19:30Μουσείο Τσιτσάνη17/4/2019

 

 

«Ο Θεός, οι Νέοι και άλλες Rock ‘n Roll ιστορίες» είναι το νέο βιβλίο του Διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων ,Ανδρέα Αργυρόπουλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Τσιτσάνη στις 17 Απριλίου 2019, στις 19:30

Στον πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας αναφέρει «Συζητήσεις στην τάξη, μεταμεσονύχτια διαβάσματα, κουβέντες με φοιτητικές συντροφιές, με συναδέλφους θεολόγους και όχι μόνο, ταινίες, προσωπικές εξομολογήσεις, καρδιακές καταθέσεις μεταφέρονται στις λιγοστές σελίδες αυτού του βιβλίου με την ελπίδα της μικρής αλλά ουσιαστικής συμβολής στο ζήτημα της σχέσης των νέων με το Θεό. Μια σχέση που όταν είναι αυθεντική , είναι εντελώς ροκ. Αντισυμβατική, αγνή, όμορφη, μια σχέση που δε γνωρίζει όρια, που σε μαθαίνει να πετάς, να χαίρεσαι, να αγαπάς, να λυτρώνεσαι».

Στο βιβλίο μεταξύ των άλλων διαβάζουμε «Οι χριστιανοί νέοι δε μπορεί να είναι τα καλά παιδιά μιας κοινωνίας, που οι αξίες της είναι ο εύκολος πλουτισμός, ο ατομικισμός, ο χυδαίος υλισμός, η κοινωνική ανέλιξη με κάθε τρόπο κ.λπ. Δε μπορούν να αποδέχονται μια κοινωνία που η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα, η αξιοκρατία, η υπόληψη, η συνευθύνη βρίσκονται στο περιθώριο. Οφείλουν να είναι η πνευματική αλητεία της κοινωνίας».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Ανδρέας Αργυρόπουλος εργάζεται ως θεολόγος καθηγητής για περισσότερα από τριάντα χρόνια στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση .Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων στις Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Μακεδονίας και ως Διευθυντής στο Ελληνικό Λύκειο Waiblingen στη Γερμανία. Διετέλεσε Πρόεδρος του «Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης». Είναι κάτοχος δύο Mεταπτυχιακών Διπλωμάτων (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.). Έχει εκδώσει τα βιβλία: Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974), εκδ. Ψηφίδα, Αθήνα 2007, Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών, Αθήνα 2009, Θρησκειολογική Βιβλιογραφία εκδ. Αρμός, Αθήνα 2009, Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο μάθημα των Θρησκευτικών, Αθήνα 2011, Θεολογία και Οικολογία, Συμβολή στην περιβαλλοντική αγωγή και την αειφόρο ανάπτυξη, Αθήνα 2011, Ένας άγιος της άγονης γραμμής, Οσιομάρτυς Νεόφυτος ο Αμοργίνος, εκδ. Αρμός, Αθήνα 2017 κ.ά. Είναι διαχειριστής του ιστολογίου «Η θεολογία μεσοπέλαγα».

 

Από το γραφείο Τύπου