Δήμος Τρικκαίων

Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων23/6/2023 - 30/6/2023

Με αφιέρωμα στην Αλκη Ζέη και τη Ζωρζ Σαρρή η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συμμετέχει φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη και με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…»

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τέλος Ιουνίου, είναι:

100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…

Παρασκευή 23 Ιουνίου, ώρα 18.00 – 19.30

100 χρόνια ακριβώς… Κοινή ζωή, κοινές πορείες, κοινές ιστορίες… πάντα ενωμένες. Δύσκολο να τις ξεχωρίσεις και να σκεφτείς τη μία χωρίς την άλλη. Σήμερα στη βιβλιοθήκη τα παιδιά έχουν μια σημαντική αποστολή. Να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Με την βιβλιοθηκονόμο Τζένη Ρώσσιου.

Για παιδιά 5 ετών και άνω.

 

Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι! – Φεύγουμε διακοπές

Τρίτη 27 Ιουνίου και Τετάρτη 28 Ιουνίου, ώρα 18.00 – 19.30

Μπορείς να πεις καλοκαίρι χωρίς να πεις τη λέξη καλοκαίρι; Τα παιδιά ανακαλύπτουν καλοκαιρινούς θησαυρούς και ετοιμάζουν τις βαλίτσες των διακοπών για τους πιο μαγικούς προορισμούς.

Με την φιλόλογο – θεατροπαιδαγωγό Ελένη Ποζιού, την καθηγήτρια Γαλλικών Σεσίλια Λεκλέρ (Τρίτη 27 Ιουνίου) και την εκπαιδευτικό – παιδοψυχολόγο Ευτέρπη Παπαγεωργίου (Τετάρτη 28 Ιουνίου).

Για παιδιά 6 έως 10 ετών.

 

Έχω δικαίωμα!

Πέμπτη 29 Ιουνίου, ώρα 11.00 – 12.30

Ποιο δικαίωμά σου θα αγωνιζόσουν να υπερασπιστείς και μάλιστα δημόσια; Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά εμπνέονται από τη ζωή και το έργο της Άλκης και της Ζωρζ, μαθαίνουν για την αξία της κοινωνικής δράσης και συμμετέχουν σε ένα debate μέσα στη βιβλιοθήκη για να υπερασπιστούν θέσεις και αξίες.

Με την φιλόλογο – θεατροπαιδαγωγό Ελένη Ποζιού και την μουσικοπαιδαγωγό – θεατροπαιδαγωγό Λαμπρινή Κυρίτση.

Για παιδιά 8 έως 12 ετών.

 

Αυτή είναι η δική μου ιστορία!

Παρασκευή 30 Ιουνίου, ώρα 11.00 – 12.30

Άραγε πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια ιστορία με ήρωες εμάς τους ίδιους για όσα έχουμε ζήσει, όπως έκαναν η Άλκη και η Ζωρζ; Σε αυτό εργαστήριο, τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και γράφουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες για τα καλοκαίρια τους, τα παιχνίδια τους, τα όνειρά τους, τον κόσμο τους!

Με την φιλόλογο – θεατροπαιδαγωγό Ελένη Ποζιού.

Για παιδιά 8 έως 12 ετών.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας θα συνεχιστεί τον Αύγουστο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Από το γραφείο Τύπου