Δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα: Φεστιβάλ από 260 μαθητές και 9 σχολεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

16:00Μύλος Ματσόπουλου16/3/2019

260 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Τρικάλων και Καρδίτσας παρουσιάζουν δρώμενα παραστατικών τεχνών και εκθέσεις τοΣάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 16:00 Στον Μύλο Ματσόπουλο, Τρίκαλα.

Το φεστιβάλ «Όλοι ερχόμαστε από κάπου»,το οποίο παρουσιάζεταιμε τη βοήθεια 16 εκπαιδευτικών και 10 καλλιτεχνών και θεατροπαιδαγωγών, είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων,που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, να συναντηθούν και να σκεφθούν διαμέσου των τεχνών (θέατρο, χορός, βίντεο, φωτογραφία, εικαστικά), τι είναι αυτό που μας ενώνει σε μια κοινή ταυτότητα, αυτή του ανθρώπου, και σ’ έναν κοινό τόπο, τη γη.. ή μάλλον το σύμπαν. Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος  κι αν ήσουν εσύ;”,που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

To φεστιβάλ πραγματοποιείται με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21η Μαρτίου). Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι αναγκάστηκαν να χάσουν την παιδική τους ηλικία από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα σχολεία:

2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,

7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,

4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,

31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,

33ο Δημοτικό Σχολείο  Τρικάλων,

2ο Γυμνάσιο Τρικάλων,

1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων,

10ο Δημοτικό Καρδίτσας,

2ο Δημοτικό Καρδίτσας

Συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Λαμπρινού, Λαμπρινή Κυρίτση, Ουρανία Παπαζεύκου, Λίνα Μαργώνη, Λαγοπούλου Ευαγγελία, Γκούμπλια Μαρία, Γιάννης Βλαχογιάννης, Μαρία Ζήμου, Ματίνα Κολιού, Φωτεινή Κουβάτα, Αποστολοπούλου Ιωάννα, Καμανά Αναστασία, Μπουρλιάσκος Αθανάσιος, Χριστίνα Κρίθαρη, Θεοδώρα Φαλαγκάρα, Αθανάσιος Κάκιας.

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ«κι αν ήσουν εσύ;»

«Όλοι ερχόμαστε από κάπου»

Τρίκαλα, 16 Μαρτίου 2019, 16:00
Στον Μύλο Ματσόπουλο, Τρίκαλα.
Είσοδος: ελεύθερη

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Καλλιτέχνες-θεατροπαιδαγωγοί: Κωνσταντίνος Καπερώνης, Δημήτρης Μαγουλιώτης, Χριστίνα Κρίθαρη, Λαμπρινή Κυρίτση, Λίνα Μαργώνη, Βασιλένα Μητσιάδη, Ελένη Ποζιού, Θάνος Φλούλης, Μαρία Τάχου, Αντονέλλα Χήρα.

Σκηνική επιμέλεια : Αντονέλλα Χήρα

Συντονισμός Φεστιβάλ: Χριστίνα Κρίθαρη,
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων
Με την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων

Πληροφορίες.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

 

Πρόγραμμα:

16:00 -17:00: Εκθέσεις

Είμαι…-(Ζωντανή έκθεση φωτογραφίας) -2ο και 10οΔημοτικό Καρδίτσας  – Εξωτερικός χώρος Μύλου Ματσόπουλου (μπροστά στην είσοδο. Σε περίπτωση βροχής, η έκθεση θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Κεντρικού Μύλου

Πρώτα ο άνθρωπος – (Έκθεση κατασκευών και κολάζ) -1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων- Εξωτερικός χώρος Μύλου Ματσόπουλου (μπροστά στην είσοδο. Σε περίπτωση βροχής, η έκθεση θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Κεντρικού Μύλου

16:00-16:50: Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ο άνθρωπος,  Άλμπερτ  Μπαρίγιε, παραγωγή Procidis, 1979 ( Προβολή 1ου και 2ου επεισοδίου, σειράς κινουμένων σχεδίων) –  Αίθουσα Κινηματογράφου

17:00-18:00: Παρουσίαση Θεατρικών δρωμένων

Ψάρια στον Γυαλό με πλακάτ και με πανό – 2ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων – Αίθουσα Μηχανουργείου

Κάτω απ’ το ουράνιο τόξο- 7ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων –Αίθουσα Κινηματογράφου

Κάποτε στην εξοχή – 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων (βίντεο-προβολή) – Αίθουσα Κινηματογράφου

Κάπου, κάποτε οι Πρωτογονουάου -33ο Δημοτικό Τρικάλων – Αίθουσα Κινηματογράφου

Ο Ήλιος μια φορά -31ο Δημοτικό Τρικάλων –Αίθουσα Κινηματογράφου

 

18:00-19:00: Πάρτι!

Όλοι ερχόμαστε από κάπου… και τώρα είμαστε εδώ! – Πάρτι για όλους τους μαθητές με κλόουν και μάγους: Συντονίζουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων   – Εξωτερικός χώρος Μύλου Ματσόπουλου (μπροστά στην είσοδο. Σε περίπτωση βροχής, η έκθεση θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Κεντρικού Μύλου)