Δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα: Τριήμερο γιορτής για το Ετος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

17/6/2018 - 19/6/2018

 

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης από το Μουσείο Τσιτσάνη και τον Δήμο Τρικκαίων

Ανοιχτές δράσεις με ζωγραφική, μουσική, video installation

 

Το Eye’s Walk Festival και ο Δήμος Τρικκαίων γιορτάζουν μαζί τη Χρονιά Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στις 17,18, 19 Ιουνίου.
• Κυριακή 17 Iουνίου, ώρα 11-1 /Μουσείο Τσιτσάνη
A. Ομάδα: Ενήλικες όλων των ηλικιών ζωγραφίζουν ελεύθερα έχοντας ως ερέθισμα τη φωνή της σοπράνο Χριστίνας Ασημακοπούλου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων
Μεγάλοι καμβάδες απλώνονται στο χώρο και εσείς πειραματίζεστε με τη ζωγραφική σε μια αίθουσα που γεμίζει από λυρικά τραγούδια όπερας του Edvard GRIEG.
B. Ομάδα: Παρατηρητές. Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών έως 6 άτομα.
Φέρτε τα σημειωματάριά σας, μολύβι και στυλό και ζήστε την εμπειρία με το δικό σας προσωπικό τρόπο [γράφοντας τις σκέψεις σας για αυτό που βλέπετε/ακούτε, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά ή απλά μουτζουρώνοντας]
• Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 11-1 /Μουσείο Τσιτσάνη
• Ομάδα: Παιδιά 5-12 ετών ζωγραφίζουν ελεύθερα έχοντας ως ερέθισμα τη φωνή της σοπράνο Χριστίνας Ασημακοπούλου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων.
Μεγάλοι καμβάδες απλώνονται στο χώρο και οι μικροί πολίτες των Τρικάλων πειραματίζονται ελεύθερα σε μια αίθουσα που γεμίζει από λυρικά τραγούδια όπερας του Edvard GRIEG.
• Ομάδα: Παρατηρητές. Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών έως 6 άτομα. Φέρτε τα σημειωματάριά σας, μολύβι και στυλό και ζήστε την εμπειρία με το δικό σας προσωπικό τρόπο [γράφοντας τις σκέψεις σας για αυτό που βλέπετε/ακούτε, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά ή απλά μουτζουρώνοντας
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: [email protected]
Δεν απαιτούνται γνώσεις ζωγραφικής. Ο ελεύθερος πειραματισμός είναι ζητούμενο.
• Τρίτη 19 Ιουνίου : 8.30 μ.μ Video Installation Art στην είσοδο του Θεάτρου του Φρουρίου
Σας περιμένουμε όλους, λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων στο Θέατρο του Φρουρίου. Τα εικαστικά έργα που έχουν δημιουργηθεί στο workshop παρουσιάζονται ως Video Installation Art στην είσοδο του Θεάτρου στο Φρούριο καλωσορίζοντας καλλιτέχνες και θεατές.
Και η γιορτή του Video Installation Art συνεχίζεται με επτά [7] video installations διεθνών καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις παραγωγές του Eye’s Walk Digital Festival και οι οποίοι παρουσιάζουν μια δυνατή εικόνα της σύγχρονης τέχνης του video installation art παγκοσμίως η οποία είναι συναρπαστική και παρούσα στο Τώρα της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
• Αγγελίνα Βοσκοπούλου «Skin deep», Ελλάδα
• Emiliano Zucchini & Mario Tarsi «Construction dans l’espace et le silence”, Ιταλία
• Olga Guse “Babylon Whatn then?”, Ρωσία
• N2U “Andalucia”, Γαλλία
• Το εμβληματικό “Refugee Film Collection” με curator τον διεθνή media artist Wilfried Agricola de Cologne , με δύο έργα του Ισπανού Cristobal Catalan “Res Nulius” και του Ιρανού Amir Cabir Jabbari  «Domiz Camp».
Μια γιορτή των τεχνών, της κοινότητας, των τραγουδιστών και των μουσικών των Τρικάλων με την υπογραφή του Eye’s Walk Digital festival.
Eye’s Walk Digital festival:Ένα φεστιβάλ που ξεπερνάει τα όρια και γίνεται βίωμα
Curator:Φιλία Μηλιδάκη
Εμψύχωση εργαστηρίων/video: Eileen Botsford-Βελισσαροπούλου
Υπεύθυνος video mapping/παραγωγής: Στέργιος Σπυρόπουλος
Καλλιτεχνική σύλληψη: Φιλία Μηλιδάκη & Eileen Botsford Βελισσαροπούλου
Ευχαριστούμε θερμά τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, τον Πρόεδρο της κο Ε.Ρουσιαμάνη και το μαέστρο της κο Δ. Κτιστάκη για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους σε αυτή την καλλιτεχνική συν δημιουργία.
Συν διοργάνωση Δήμος Τρικαίων και Μουσείο Τσιτσάνη
www.eyeswalk.gr / https://www.facebook.com/eyeswalk/

 

Από το γραφείο Τύπου