Δήμος Τρικκαίων

Βιβλίο για γονείς και πρωτάκια στο Μουσείο Τσιτσάνη

19:00Μουσείο Τσιτσάνη7/12/2018

Οι εκδόσεις Γρηγόρη και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καραθάνου  “Πρώτη Μέρα Στο Σχολείο”
την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μαρία Κατσανούλη, Φυσικός DEA, αφηγήτρια, μητέρα
Δρ. Βασίλειος Κωτούλας, εκπαιδευτικός, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου περιφερειακής διεύθυνσης πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας
Δρ. Δέσποινα Καραμπατζάκη, εκπαιδευτικός-ψυχολόγος

Προετοιμασία του παιδιού για μια επιτυχημένη κι ευτυχισμένη σχολική ζωή.

Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Η συναισθηματική αυτή αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει αυτό το βιβλίο, ως ένας “πολύτιμος οδηγός” για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής. Απαντά σε ερωτήματα όπως:

– Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;
– Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;
– Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;

Γίνεται λοιπόν μια ενημέρωση, για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων.

Η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού τόσο στο σχολείο όσο και στη ζωή.

 

Από το γραφείο Τύπου