Δήμος Τρικκαίων

Βρβαεύονται οι τρικαλινοί "βιβλιοφάγοι"

19:301/4/2016

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα , να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Για το 2016 το υλικό του εορτασμού το έχει αναλάβει η ΙΒΒΥ  της  Βραζιλίας.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στηρίζει από το 1996 την πρωτοβουλία αυτή και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων εδώ και δεκαετίες στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των τακτικότερων αναγνωστών-μαθητών της η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. στο παιδικό της τμήμα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

– Ομιλία από την Λίνα Μουσιώνη, συγγραφέα, με θέμα «Περί βιβλιοθηκών και άλλων δαιμονίων…»

– Βράβευση των τακτικότερων αναγνωστών για το έτος 2015.