Δήμος Τρικκαίων

Ξανά φέτος ο διαγωνισμός για τις Λαζαρίνες στα Τρίκαλα

09:00 - 12:30Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"14/4/2022

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής διακοπής λόγω πανδημίας, επιστρέφει ο διαγωνισμός για τις Λαζαρίνες που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Το Τμήμα Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων υποδέχεται τα κορίτσια που θα θελήσουν να μετάσχουν στον διαγωνισμό με τα καλαθάκια τους, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», τις ώρες 09:00 – 12:30.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συνεχίσει να διαδίδει το ο έθιμο της Λαζαρίνας  στις νεότερες γενιές μέσα από τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών και τη συνεργασία με τις παλιότερες γενιές για να μάθουν τόσο το στόλισμα του καλαθιού, όσο και τα  τοπικά παραδοσιακά κάλαντα και τα παινέματα. Στον διαγωνισμό μπορούν να μετάσχουν  μαθήτριες  των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.
Οι Λαζαρίνες συμμετέχουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά έχοντας καλάθια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά (ψάθα, καλάμι) και στολισμένα με φυσικά λουλούδια και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής του «Λαζάρου» στον τόπο μας. Σε όλα τα παιδιά προσφέρονται παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής. Θα βραβευθούν τα τρία ωραιότερα καλάθια, τα τρία καλύτερα παραδοσιακά τραγούδια και οι τρεις καλύτερες συνολικές παρουσίες (καλάθι και τραγούδι).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022  στο Τμήμα   Πολιτισμού  του Δήμου Τρικκαίων, στον τηλεφωνικό  αριθμό 2431353567 (κ. Ιωάννης Γκίκας).

Από το γραφείο Τύπου