Δήμος Τρικκαίων

Ευρωπαϊκή υποστήριξη στις Κοινωνικές Δομές του Δ. Τρικκαίων

7 Φεβρουαρίου 2017
Ευρωπαϊκή υποστήριξη στον Δήμο Τρικκαίων για τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και τις κοινωνικές Δομές που στηρίζει και προωθεί. Μέσω της δράσης Urb Inclusion του προγράμματος Urbact, επτά ευρωπαϊκές πόλεις συνεργάζονται για θέματα φτώχειας, αποκλεισμού, κοινωνικών δομών και τρόπων αντιμετώπισης υπαρχόντων προβλημάτων.

Τα Τρίκαλα μετέχουν στο πρόγραμμα μαζί με Βαρκελώνη, Τορίνο, Νάπολη, Λιόν, Κρακοβία και Τιμισοάρα. Η συνεισφορά τους είναι οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας και δευτερευόντως η προσπάθεια που κατεβλήθη για τους πρόσφυγες.
Σήμερα το πρωί, 7 Φεβρουαρίου 2017, ο Ισπανός κ. Φερνάντο Παρέιρο, υπεύθυνος για τη δράση, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Με παρόντα και τον εντεταλμένο σύμβουλο για τον εθελοντισμό κ. Μιχάλη Λάππα, συζητήθηκε η ουσία του προγράμματος. Αναλύθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται από κάθε πόλη, να υπάρχει ειδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε μια στον τομέα της «Νέας Φτώχειας», στους τρόπους αντιμετώπισής της και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί αυτή η αντιμετώπιση. Για παράδειγμα, άλλη πόλη συνεισφέρει σε θέματα εγκληματικότητας, μια δεύτερη σε θέματα νεόπτωχων, μια τρίτη σε θέματα δομών.
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου στυς ευαίσθητους τομείς της δημιουργίας διχτυού προστασίας στα Τρίκαλα, τις επιτυχίες, τα όσα συνέβησαν και τους τρόπους για τη συνέχιση υλοποίησής τους. Ακολούθησε συνάντηση εργασίας του κ. Παρέιρο και του μέλους του προγράμματος κ. Νιαβή, με εργαζομένους και υπεύθυνους λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει σαφής και συγκεκριμένη αξιολόγηση της κατάστασης.

 

Από το γραφείο Τύπου