Δήμος Τρικκαίων

Εξαιρετικές δημιουργίες μαθητών/τριων του ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” του Δ. Τρικκαίων στην έκθεση “Μικρά Σύμπαντα”

13 Μαΐου 2023

Ο “θαυμαστός καινούριος κόσμος” της ζωγραφικής ξεδιπλώθηκε μέσα από τα “Μικρά Σύμπαντα”, την έκθεση μαθητών/τριών του ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων, με που εγκαινιάστηκε στην αίθουσα “Θεόδωρου Μάρκελλου”, στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων.
Από το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου 2023, συνολικά 27 προσωπικά έργα και ένα ομαδικό, από παιδιά μικρότερων ηλικιών, εκτίθενται στον χώρο, με μια εξαιρετική τοποθέτησή τους και έναν ανάλογο φωτισμό, που αναδεικνύει τα έργα. Τα μικρά παιδιά, με την καθοδήγηση της εικαστικού του ΚΔΑΠ κ. Ιριδας Μπουρνάζου, ανέπτυξαν τις σκέψεις τους σε σχέση με τον τίτλο. Τα “Μικρά Σύμπαντα” των μικρών παιδιών ξεδιπλώνουν όψεις των στοιεχίων που τα ίδια θέλησαν να δείξουν σε σχέση με τον κόσμο γύρω τους.
Οπως η κ. Μπουρνάζου τονίσει σε σημείωμά της, “η έκθεση είναι αποτέλεσμα μιας διαδρομής που διανύθηκε στη διάρκεια του μαθήματος των Εικαστικών στο ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” του Δήμου Τρικκαίων, και τα “Μικρά Σύμπαντα” είναι οι κόσμοι των παιδιών και όσα όσα μαθαίνουν, προσλαμβάνουν και εκφράζουν, εξασκώντας τα μοναδικά ταλέντα τους”.
Νωρίτερα, παρόντος και του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, συγχαρητήρια απηύθυνε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ενθαρρύνοντας και επισημαίνοντας την πρόσθετη και ουσιαστική ενασχόληση με τα παιδιά, που υλοποιείται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων. Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη,  ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος-Χωροταξίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ντίνος Μπάρδας.
Τα θέματα της συνεργασίας και της ουσιαστικής δουλειάς στα ΚΔΑΠ ανέδειξαν, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δ. Τρικαίων κ. Στ. Πελίγκου, ενώ ειδικότερα ζητήματα για την έκθεση παρουσίαση η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” κ. Μαρία Παλάβρα.
Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι/ες απόλαυσαν μια όμορφα τοποθετημένη έκθεση, με τους μικρούς πρωταγωνιστές, τα παιδιά, να περιφέρονται ανάμεσα στα έργα τους, να θαυμάζουν και να καμαρώνουν για μια ουσιαστική γνωριμία με τον κόσμο της Τέχνης.
Η έκθεση παρατάθηκε μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 και το ωράριο λειτουργίας της, είναι το ακόλουθο:
Ωρες λειτουργίας:
Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα 13, 14, 15/5: 11:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30
Τρίτη 16/5: 11:00 – 14:00
Τετάρτη 17/5: 11:00 – 14:00

Από το γραφείο Τύπου