Δήμος Τρικκαίων

Εξοπλισμός και ασφάλεια εγκαταστάσεων από τη ΔΕΥΑΤ

16 Απριλίου 2018
Σειρά έργων από τη δημοτική επιχείρηση στα χωριά και προμήθεια σαρώθρου

Ασφάλεια εγκαταστάσεων για το νερό και ενίσχυση εξοπλισμού από τη ΔΕΥΑΤ. Λόγω της φύσης της και με δεδομένη την ευαισθησία της, η ΔΕΥΑ Τρικάλων συνεχίζει την προσπάθεια για αναβάθμιση του εξοπλισμού και για παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους πολίτες.
Ετσι, το τελευταίο διάστημα, μαζί με τα έργα που εκτελούνται για ύδρευση και αποχέτευση στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων, προχώρησε και σε άλλα έργα,
Συγκεκριμένα:

 1. Στο πλαίσιο του έργου «ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΩΝ» η ανάδοχος εταιρεία μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει την περίφραξη: α) στις δύο δεξαμενές της τοπικής κοινότητας Πλατάνου.
  β) στον υδατόπυργο Ζηλευτής,
  γ) στον υδατόπυργο Μεγαλοχωρίου, δ) στον  υδατόπυργο Μ. Καλυβίων και
  ε) στον  υδατόπυργο Βαλτινού.
  Η σύμβαση κατασκευής έργου ανερχόταν σε 21.217,264 Ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% και μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 60% του έργου.
 2. Η ΔΕΥΑΤ προέβη στην ενίσχυση του στόλου των οχημάτων της με την προμήθεια ενός αναρροφητικού σαρώθρου. Το όχημα οποίο έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τα βουλωμένα φρεάτια ομβρίων από τα χώματα και τα φύλλα.
 3. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του υδατόπυργου της Τ.Κ. Διποτάμου και αντικαταστάθηκαν όλοι οι μεταλλικοί σωλήνες του υδατόπυργου, καθώς επίσης και το δίκτυο ύδρευσης της γεώτρησης στην περιοχή του υδατόπυργου.

 

Από το γραφείο Τύπου