Δήμος Τρικκαίων

Εξοπλίζεται ο Δήμος Τρικκαίων για κακοκαιρία - καθημερινότητα

1 Σεπτεμβρίου 2017
«Οχυρώνεται» ο Δήμος Τρικκαίων για πιθανό χιονιά, αλλά και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας.

Ο Δήμος προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει έκτακτες και δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ετσι, με δικά του χρήματα, προβαίνει σε αγορές μηχανημάτων και οχημάτων, που θα χρησιμοποιούνται για αντιμετώπιση χιονοπτώσεων ή και για άλλες ανάγκες του Δήμου. Ταυτοχρόνως, αγοράζει οχήματα με αποκλειστική διάθεσή τους στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων.
Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που συζητήθηκε το βράδυ της Πέμπτης31 Αυγούστου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε και κατά 70.000 ευρώ, για αγορά «Προμήθεια οχημάτων-μηχανημάτων».
Ετσι ο Δήμος θα αγοράσει:
– Δύο λεπίδες αποχιονισμού
– Δύο αλατοδιανομείς (αλατιέρες)
– Δύο μηχανήματα 4Χ4
– Δύο κλειστά οχήματα τύπου βαν
– Μία «αρπάγη με ανατροπή 5 τόνων

Η μία λεπίδα και η μία αλατιέρα θα τοποθετούνται ως «υπερκατασκευές» (δηλαδή δεν θα είναι μόνιμες) στα οχήματα «Ούνιμογκ», κάθε φορά που θα χρειάζονται αποχιονισμοί εκτός πόλης.
Η άλλη λεπίδα και η άλλη αλατιέρα, μικρότερες σε μέγεθος, θα τοποθετούνται επίσης ως υπερκατασκευές σε περιπτώσεις αποχιονισμών εντός πόλης.

Τα μηχανήματα και τα οχήματα θα προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο του Δήμου, που χρησιμοποιήθηκε στον μέγιστο βαθμό στη διάρκεια της χειμερινής κακοκαιρίας.

Ο Δήμος προνόησε και τα οχήματα 4Χ4 θα έχουν χρησιμοποιούνται σε άλλες ανάγκες, όταν δεν θα επιστρατεύονται για αποχιονισμούς.

Τα δύο βαν που θα προμηθευτεί ο Δήμος θα έχουν ειδική αποστολή. Συγκεκριμένα, το ένα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την επισκευή των παιδικών χαρών και το δεύτερο, αποκλειστικά για επικάλυψη λακκουβών. Με τον τρόπο αυτόν ο Δήμος επικεντρώνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και στην πολύ σημαντική προστασία των παιδιών στις παιδικές χαρές.

Τέλος, η καθημερινότητα αντιμετωπίζεται και με την «αρπάγη». Ένα όχημα ωφέλιμου βάρους 5 τόνων, που διαθέτει ειδικό εξοπλισμό για αποκομιδή των κλαδιών, από ιδιώτες ή από τον ίδιο τον Δήμο. Με τον τρόπο αυτόν, διευκολύνεται ένα τμήμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και γίνεται πιο συντονισμένα και πιο γρήγορα ο καθαρισμός της πόλης από τα κλαδιά.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να συνδράμει με ίδιους πόρους τις ανάγκες των πολιτών, διαμορφώνοντας πλαίσιο για επίλυση προβλημάτων.

 

Από το γραφείο Τύπου