Δήμος Τρικκαίων

Ευρωπαϊκές συνεργασίες του Δ. Τρικκαίων για την κινητικότητα στην πόλη

7 Οκτωβρίου 2019

Εμβάθυνση σε θέματα αστικής κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων, μέσω της ολιγομελούς Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (PAC, Political Advisory Committee) . Μιας Επιτροπής που στο πλαίσιο της Civitas 2020 της ΕΕ και έχει ως στόχο, την εύρεση ουσιαστικών τρόπων ενίσχυσης της κινητικότητας στις πόλεις της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτόν, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γκρατς της Αυστρίας το διάστημα 2-4 Οκτωβρίου 2019, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη παρουσίασε μια ακόμη δράση. Επρόκειτο για το πρόγραμμα Harmony, που ξεκινά να υλοποιείται στο πλαίσιο του HORIZON 2020 από την e-trikala ΑΕ. Είναι, δε,  πρωτοποριακό, καθώς ασχολείται με τη δωρεάν μεταφορά φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες σε περιοχές εκτός πόλης.

Σε συνδυασμό με τα έργα του Δήμου Τρικκαίων για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότηττα (ΣΒΑΚ) και όσα ήδη προγραμματίστηκαν στα Τρίκαλα για το κυκλοφοριακό, η κ. Μητσιάδη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους άλλων Δήμων της ΕΕ, θέματα ουσίας, προγραμματισμού και χρηματοδότησης παρόμοιων έργων. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, που η κοινή εστίαση όλων, αφορούσε στο ότι η χρηματοδότηση από την ΕΕ θα είναι ταχύτερο, ευκολότερο και ωφελιμότερο να διοχετευθεί απ’ ευθείας στους ΟΤΑ, για να μην υπάρχουν χρονοτριβές και καθυστερήσεις (στο πλαίσιο αξιολόγησης του Urban Mobility Package). Την εμπειρία των Τρικάλων μοιράστηκε η αντιδήμαρχος με εκπροσώπους από Δήμους όλης της ΕΕ.
Σημαντικό είναι και το γεγονός της υποστήριξης του Δήμου Τρικκαίων από την  ελληνική “πτυχή” της Επιτροπής PAC, το δίκτυο CIVINET, στο οποίο μετέχει ο Δήμος και με το οποίο συνεργάζονται για ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας.

 

Από το γραφείο Τύπου