Δήμος Τρικκαίων

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και βραβεύσεις στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

22 Ιουνίου 2022

Η «καρδιά» της μουσικής στα Τρίκαλα, το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και ταυτοχρόνως πραγματοποίησε τη θερινή του εκδήλωση. Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στον κήπο του ΔΩΤ, η πλούσια μουσική παιδεία που παρέχει το Ωδείο επί δεκαετίες στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές ξεδιπλώθηκε για άλλη μια φορά.
Η παιδική χορωδία του ΔΩΤ με μαέστρο την κ. Ελένη Ζιάκα σε αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, το σύνολο τρομπονιών του καθηγητή του ΔΩΤ κ. Γιώργου Αγγελάκη και το φωνητικό σύνολο του Ωδείου Vociαλίστες με τη διδασκαλία και διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Ιω. Τσιλιμίγκα, με συνοδεία πιάνου από τον καθηγητή κ. Παν. Γαλανόπουλο, έδωσαν δείγματα της ουσιαστικής δουλειάς που λαμβάνει χώρα στο Ωδείο, είτε στη φωνητική είτε στα μουσικά όργανα.
Ενδιάμεσα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εφη Λεβέντη, επέδωσε επαίνους σε μαθήτριες του Ωδείου, που απέσπασαν βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου, στην τάξη του καθηγητή κ. Ανδρέα Τσέγα. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι:

– Μαρία Αντωνία Μητροφάνη Λύτρα (Α βραβείο με διάκριση, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου το 2018 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας)

– Νικολέτα Γιοντζή (α βραβείο χρυσό μετάλλιο στην α κατηγορία στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας)

– Σωτηρία Γιοντζή (β βραβείο αργυρό μετάλλιο στην α κατηγορία στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας)

– Βασιλική Ιώ Καλαντζή (α βραβείο χρυσό μετάλλιο στη β2 κατηγορία στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η διευθύντρια του Ωδείου κ. Δάφνη Μπίζιου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των δράσεων του Ωδείου, ενώ η κ. Λεβέντη τόνισε τη σημασία της μουσικής παιδείας στα Τρίκαλα.

Παρά τη ζέστη, οι τρικαλινοί/ες κατέκλυσαν τον κήπο του Ωδείου, απολαμβάνοντας όμορφο πρόγραμμα – αποτέλεσμα της συστηματικής μουσικής διδασκαλίας.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης