Δήμος Τρικκαίων

Ευρωπαϊκή πολιτική αναγνώριση για τα ηλεκτρικά οχήματα του Δ. Τρικκαίων

8 Φεβρουαρίου 2019
Στο συνέδριο του ΕΛΚ στην Αθήνα τα οχήματα του προγράμματος ELVITEN - Μητσοτάκης & Βέμπερ είδαν από κοντά τις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης στον τομέα των λύσεων για το κυκλοφοριακό

 

Συνεχώς μεγαλύτερης αποδοχής τυγχάνουν οι δράσεις για βιώσιμη κινητικότητα που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Μία εξ αυτών, τα ηλεκτρικά οχήματα του προγράμματος ELVTEN, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μετέχοντες στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξήχθη στην Αθήνα. Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, είδαν από κοντά μια ακόμη καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων.

Τα ηλεκτρικά αυτά οχήματα, μέσω του προγράμματος που υλοποιούν ο Δήμος και η e-trikala ΑΕ, το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν και σε πραγματικές συνθήκες, στην πόλη των Τρικάλων. Τα μισά θα δοθούν σε χρήστες για επαγγελματικούς λόγους (εξυπηρέτηση πελατών, ταχυμεταφορές κ.α.) και τα άλλα μισά σε πολίτες ολιγόωρη χρήση, βάσει προδιαγραφών.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να πρωτοπορεί και να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, εφαρμόζοντας λύσεις που θα βελτιώσουν την κινητικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου