Δήμος Τρικκαίων

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον «μελλοντικό δάσκαλο» υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα

18 Σεπτεμβρίου 2021

 

Στοιχεία από τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο του Smart Trikala, παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από 4 ευρωπαϊκές χώρες. Συμμετέχοντας στο ERASMUS+ με θέμα «Διαμορφώνοντας τον μελλοντικό δάσκαλο, οι εκπαιδευτικοί από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της  Δια Βίου Εκπαίδευσης, φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα (13-18 Σεπτεμβρίου) στα Τρίκαλα, καθώς και τρικαλινοί/ες εκπαιδευτικοί μετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα.
Στο Δημαρχείο Τρικκαίων έγιναν δεκτοί/ες από την αντιδήμαρχο Παιδείας Εφη Λεβέντη, η οποία στο καλωσόρισμα αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου σε ζητήματα τεχνολογίας, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της εκπαίδευσης
Ακολούθησε παρουσίαση στόχων και προγραμμάτων του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα καθημερινότητας στο πλαίσιο του Smart Trikala, από τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θανάση Μιχαλάκη, με ειδικότερη παρουσίαση στο control room.
Νωρίτερα και εκτός από τις διαδρομές εντός της πόλης, οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον κόμβο Καινοτομίας GiSeMi Hub που λειτουργεί η e-trikala ΑΕ, η οποία παραχώρησε και χώρο για την υλοποίηση του προγράμματος. Ο δε δ/νων σύμβουλος κ. Οδ. Ράπτης παρουσίασε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποίησε η e-trikala στο παρελθόν και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από το γραφείο Τύπου