Δήμος Τρικκαίων

Εύσημα Μέρκελ στον Δήμο Τρικκαίων για τις ψηφιακές δράσεις!

9 Μαρτίου 2020

Σε μια ύψιστης σημασίας αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων προέβη η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Στη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στο «Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας – Haus der Deutschen Wirtschaft», η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στις ψηφιακές δράσεις της Ευφυούς Πόλης, που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Παρόντος του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το θέμα συζήτησης ήταν «Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων». Στο πλαίσιο αυτό η κ. Μέρκελ προέβη στην αναφορά στον Δήμο Τρικκαίων, ως ένα παράδειγμα για όλα, όσα ο Δήμος υλοποιεί σε πραγματικό επίπεδο και πιλοτικά, όσα σχεδιάζει και προωθεί για τους πολίτες και τις υπηρεσίες του.
Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στις ελληνογερμανικές σχέσεις, επεκτάθηκε και σε θέματα, για τα οποία οφείλει η ενωμένη Ευρώπη να δράσει. Ένα από αυτά, το «πώς τοποθετούμε τους εαυτούς μας για την ανταγωνιστική κατάσταση που έχουμε» και επεσήμανε ότι «αυτό που είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι οι δυνατότητες ψηφιοποίησης που μπορούμε να κάνουμε στην Ευρώπη».
Και συνέχισε, αναφερόμενη στις ελληνικές πόλεις, οι οποίες «δείχνουν τι διακρίνει τις έξυπνες πόλεις: για παράδειγμα, στα Τρίκαλα, δεν είναι μόνο τα αυτόνομα λεωφορεία που θα έρθουν (σ.σ.: αναφέρεται στην υπογραφή αγοράς δύο λεωφορείων από τον Δήμο Τρικκαίων για αυτόνομη οδήγηση), αλλά όλες οι υπηρεσίες της πόλης είναι επίσης συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ετσι ένας διοικητικός υπάλληλος μπορεί να ελέγξει την κατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών, των σωλήνων νερού, των ελεύθερων χώρων στάθμευσης και ακόμη και των θέσεων κάθε απορριμματοφόρου (και απευθυνόμενη σε Γερμανό αξιωματούχο, του επισημαίνει: Πιστεύουμε ότι το Βερολίνο μπορεί ακόμα να μάθει κάτι από αυτό!). Και οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για υπηρεσίες μέσω διαδικτύου ή μέσω εφαρμογής στις νέες δυνατότητες ψηφιοποίησης».
Στη συνέχεια η κ. Μέρκελ συνέδεσε αυτές τις ψηφιακές δυνατότητες με τον αγώνα κατά των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Στη συγκεκριμένη αναφορά τη κ. Μέρκελ σε υψηλότατο επίπεδο αναγνωρίζει, παγκοσμίως πλέον, τα όσα ο Δήμος Τρικκαίων ήδη προωθεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη:
– Η γραμμή εξυπηρέτησης «20000» και η χρήση της και από κινητό,
– εκλογίκευση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων,
– η παρακολούθηση των αγωγών ύδρευσης,
– η μέτρηση ποιότητας νερού, αέρα,
– η μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,
– η παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας,
– ο έλεγχος καταναλώσεων ρεύματος
– ο «έξυπνος» φωτισμός
– η ρύθμιση θεμάτων στάθμευσης
και πολλές άλλες δράσεις, ενισχύουν την προσπάθεια για έναν Δήμο που θα συνεχίζει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς ταλαιπωρία.

Θανάσης Μιχαλάκης

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο στο παρακάτω βίντεο, η αναφορά στα Τρίκαλα στο 17:00 και μετά
ή ΕΔΩ 

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης