Δήμος Τρικκαίων

Flexible Seating στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

18 Φεβρουαρίου 2022

Άλλη μια δραστηριότητα υλοποιείται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων.
Ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στις στρατηγικές διδασκαλίας, τα ξενόγλωσσα τμήματα (ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ) των ΚΔΑΠ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΟΜΟΝΟΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ – ΣΤΑΘΜΟΣ) επικεντρώνονται στην έμπνευση, την παιδαγωγική εξέλιξη και την καινοτομία.
Τα ξενόγλωσσα εργαστήρια τοποθετούν στη θέση των παραδοσιακών καρεκλών μπάλες γυμναστικής και ισορροπίας ειδικά κατασκευασμένες να εξελίσσουν την σωματική σταθερότητα και την καλύτερη στάση σώματος των παιδιών, επιτρέποντας στους μαθητές να κινούν τα σώματά τους με έναν τρόπο που δεν τους αποσπά από την δουλειά τους.
Η αίσθηση της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας (αίσθηση κίνησης και θέσης του σώματος στον χώρο), αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών.
Η πρακτική του Flexible Seating όπως είναι παγκοσμίως γνωστή αλλάζει τον φυσικό χώρο της τάξης, δημιουργεί περιβάλλον συγκέντρωσης και άνεσης για τα παιδιά που με την σειρά τους απολαμβάνουν να κινούνται διαρκώς και μάλιστα χωρίς ενοχές! Οι ξενόγλωσσες δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ είναι διαδραστικές, επικοινωνιακές και προσεκτικά δομημένες για να χτίζουν σταδιακά τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μέσα σε ολιγομελή τμήματα, ακολουθώντας  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν διασκεδάζουν και το Flexible Seating προάγει την αβίαστη και ευχάριστη μάθηση αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί την ανεξαρτησία και υπευθυνότητα του παιδιού.
Άλλωστε Life is a balance, La vie est une balance, Das Leben ist Gleichgewicht.

Από το γραφείο Τύπου