Δήμος Τρικκαίων

"Φρεσκάρισμα" και υπενθύμιση για 26 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στα Τρίκαλα

14 Απριλίου 2016
Δείγμα πολιτισμού σε μια κοινωνία είναι και ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία, είτε κυκλοφορούν στην πόλη με αναπηρικό καροτσάκι είτε με όχημα. Για τον λόγο αυτόν, και στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα, ο Δήμος Τρικκαίων επανακαθόρισε, διαγράμμισε και σηματοδότησε 26 θέσεις στάθμευσης για οχήματα ΑμεΑ σε ολόκληρη την πόλη των Τρικάλων.

Οι θέσεις είναι γενικής χρήσης και αφορούν σε όλους τους συμπολίτες ή επισκέπτες με αναπηρία. Δεν έχουν σχέση με τις θέσεις που δίνονται ονομαστικά, σε συμπολίτες με κινητικά προβλήματα, κατόπιν τη σχετικής διαδικασίας..
Από χθες, συνεργεία του Δήμου τοποθέτησαν κατακόρυφη σήμανση (δηλαδή με κολωνάκια και σήμα) σε κάθε μία από τις θέσεις αυτές. Ξεκίνησε, επίσης, η διαδικασία επιχρωματισμού τους (με κίτρινο χρώμα) και τοποθέτησης – διαγράμμισης του ειδικού σήματος για τα ΑμεΑ.
Αναλυτικά οι θέσεις, είναι:
– Επί της οδού στρ. Σαράφη, έμπροσθεν του Ταχυδρομείου Τρικάλων (1)
– Επί της οδού Όθωνος & Γαριβάλδη, μπροστά στα εκδοτήρια ττου Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Τρικάλων (1)
– Επί της οδού 25ης Μαρτίου, πριν την πλατεία ΟΤΕ και έμπροσθεν του πεζοδρόμου Μπότσαρη (1)
– Επί της οδού Β. Τσιτσάνη έναντι της πρώην Νομαρχίας, πριν τη διάβαση πεζών & ράμπας αναπήρων, αμέσως μετά τη αφετηρία Αστικής προς Ριζαριό. (1)
– Εντός του χώρου στάθμευσης στο Δημαρχείο, αμέσως μετά την είσοδο σε αυτό (1)
– Επί της οδού Ασκληπιού, μπροστά από τη ΔΕΥΑΤ(1)
– Επί της οδού Ευριπίδη, μπροστά από τον Ο.Σ.Ε. (1)
– Επί της οδού Θεοδοσοπούλου, μπροστά από τη Δ.Ε.Η. (1)
– Επί της οδού Κολοκοτρώνη , μπροστά από τη Δ.Ο.Υ. (1)
– Επί της οδού Ζωγράφου, στην πίσω είσοδο του Πνευματικού Κέντρου (1)
– Επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου, πριν την πίσω είσοδο των Δικαστηρίων (1)
– Επί της οδού Γιαννιτσών και επί της οδού Φαρμάκη, στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων (2)
– Επί της οδού Ομήρου, στις εισόδους του υποκαταστήματος και των ιατρείων του Ι.Κ.Α. Τρικάλων (2)
– Επί της οδού Αρ. Παππά, για τον Σύλλογο ΑμΕΑ «Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»,  μπροστά από τη είσοδο των γραφείων του Συλλόγου (2)
– Επί της οδού Ζάππα 6, πριν τη διασταύρωση με τον οδό Διονυσίου (1)
– Επί της οδού Μιαούλη 1, αμέσως μετά τη διασταύρωση με την οδό Απ. Ιακωβάκη (μεταφέρθηκε από την οδό Απ. Ιακωβάκη, μπροστά από τη ΔΕΥΑΤ) (1)
– Επί της οδού Πλούτωνος & Αθ. Διάκου (1)
– Επί της οδού Κονδύλη  16, αμέσως μετά τη διασταύρωση με την οδό Αθ. Διάκου  (1)
– Εναντι της βόρειας πλευράς κεντρικής πλατείας και επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, (2)
– Επί της οδού Αμαλίας 28 (1)
– Επί της οδού Όθωνος και Γαριβάλδη παραποταμίως, έναντι της υπάρχουσας «πιάτσας» ΤΑΧΙ και πριν από την υφιστάμενη διάβαση (2)
– Επί της οδού Β. Τσιτσάνη μπροστά από το κτήριο της ΠΕ Τρικάλων (πρώην Νομαρχία) (1).

Στάθμευση
Η στάθμευση στα σημεία αυτά γίνεται με την επίδειξη στο μπροστινό σημείο του οχήματος, της κάρτας στάθμευσης ΑμεΑ. Η κάρτα εκδίδεται από το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Τρικάλων, στη Σωτήρα, δίπλα από το ΚΤΕΟ (τηλέφωνο  επικοινωνίας 2431353332), εφ’ όσον τηρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις.
Πρόστιμα
Κάθε άλλο όχημα που σταθμεύει στις θέσεις αυτές, σταθμεύει παράνομα και, βάσει του ΚΟΚ, επιδίδεται στον οδηγό του, πρόστιμο ύψους 80 ευρώ. Αν κάποιος σταθμεύσει σε ονομαστική θέση στάθμευσης, το πρόστιμο ανέρχεται σε 200 ευρώ και αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Συνεχιζόμενη προσπάθεια
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης της κυκλοφορίας των συμπολιτών και των επισκεπτών με αναπηρία στην πόλη. Εχουν γίνει πολλά βήματα, αλλά χρειάζονται περισσότερα. Η προσπάθεια αυτή πάντως, άμεσα περιλαμβάνει τη βελτίωση των πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης, με ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και όπως ήδη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί ράμπες με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ η βιώσιμη κινητικότητα στηρίζεται και στη συνεργασία όλων, για την τήρηση των θέσεων στάθμευσης οχημάτων των ΑμεΑ.

 

Από το γραφείο Τύπου