Δήμος Τρικκαίων

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Άμεση διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του εργαζόμενου του Δήμου

27 Φεβρουαρίου 2019
Να παραιτηθούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του 

Ένας ακόμα «εργάτης δρόμου», ένας ακόμα δημοτικός υπάλληλος προστέθηκε στον τραγικό και όπως φαίνεται ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων εργατικών ατυχημάτων  που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτή τη φορά είναι εργαζόμενος του δικού μας Δήμου, της γεωπονικής υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, αυτός που έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο κατά τη διάρκεια της εργασίας του, υπό συνθήκες που σε πρώτη ανάγνωση γεννούν πολλά ερωτηματικά .

Οι συνθήκες αυτές θα πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από ανεξάρτητη αρχή ώστε να γνωστοποιηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής του εργαζόμενου του Δήμου και να καταδειχθούν όλες οι πτυχές του συμβάντος .

Σε αυτή τη κατεύθυνση θεωρούμε δεδομένη την παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, αλλά και του γενικού διευθυντή του Δήμου προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του θανάτου του εργαζόενου, αλλά προφανώς και για λόγους ευθιξίας και ανάληψης της ελάχιστης πολιτικής ευθύνης για το τραγικό περιστατικό.

Υπήρξε πάγια απαίτησή μας όλα αυτά τα χρόνια από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου να υπάρχουν και να εφοδιάζονται οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και ιδιαίτερα εκείνοι που δίνουν καθημερινή μάχη στο δρόμο και κάτω από δύσκολες περιστάσεις και συνθήκες με όλα εκείνα τα μέσα της ατομικής τους προστασίας, αλλά και να υφίστανται όλες εκείνες οι πρόνοιες εκ μέρους της υπηρεσίας που θα αποτρέπουν τη δημιουργία συνθηκών που θα ήταν ικανές να επιφέρουν το  οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα.

Δυστυχώς οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής αντί να στοχεύσουν στην αθέατη από τους πολλούς ουσία της εξασφάλισης μέσων για τον αποκλεισμό των εργατικών ατυχημάτων, εγκλωβίστηκαν στο επικοινωνιακό πακέτο του εύκολου εντυπωσια σμού, καθώς είναι γνωστό ότι και σε άλλες δεκάδες περιπτώσεις εργαζόμενοι του Δήμου, μόνιμοι ή συμβασιούχοι, διακινδυνεύουν παρέχοντας εργασία χωρίς τη χορήγηση εκ μέρους του Δήμου, βασικών μέσων εργασιακής ασφάλειας.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του Σωτήρη Μπραχάλα, ελπίζοντας ότι οι αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας θα αποτελέσουν την αιτία για μην υπάρξουν στο μέλλον άλλες τόσο άδικες και σκληρές απώλειες εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Τρίκαλα 26 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»