Δήμος Τρικκαίων

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Η δημοτική αρχή διασπείρει «fake news» εξαπατώντας επικοινωνιακά την κοινή γνώμη

22 Μαρτίου 2017
Η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου , επισκέφθηκε την πόλη μας και με χαρά συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του . Βέβαια όπως ακριβώς αναμέναμε, ούτε συζήτηση δεν έγινε για το πρόσφατο θέμα του κλεισίματος των κοινωνικών δομών «ενάντια στη φτώχεια» , αφού τέτοια θέματα βλάπτουν τις άψογες σχέσεις του Δημάρχου με την κυβέρνηση και για αυτό το λόγο ο Δήμαρχος φρόντισε μετά τη σύντομη συνάντησή τους να «ξεναγήσει» την υπουργό μπροστά στην κατασκευή μίας ράμπας για χρήση εκ μέρους των ΑμεΑ και στη συνέχεια να μεταβούν στο Μύλο Ματσόπουλου, ώστε, σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δημάρχου, να συναντήσουν εργαζόμενους- μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ «Κηποδημιουργίες» η οποία «συνεργάζεται με τον Δήμο Τρικκαίων» και να για δοθεί στην υπουργό η ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της, που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή στο «νησάκι» του Μύλου Ματσόπουλου. (Σημείωση: δήθεν για την επί τριετία υποσχόμενη, αλλά ποτέ πραγματοποιθείσα ανάπλαση του χώρου) .

Μάλιστα πάντα σύμφωνα με το γραφείο τύπου του κ. Δημάρχου «…η κ. Αντωνοπούλου τόνισε πόσο σημαντική είναι η αυτενέργεια των πολιτών, που συνεργάζονται με τον Δήμο και μετέχουν ενεργά, ακόμη και στον καθορισμό των δράσεων, ενώ παρόντες στη συνάντηση με τους εργαζόμενους (Σημείωση : που είναι κυρίως πρώην συμβασιούχοι της  δημοτικής περιόδου Μιχάλη Ταμήλου), που εκείνη την ώρα με τα ρούχα της δουλειάς εργάζονταν στο χώρο ήταν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Εφη Λεβέντη και Κώστας Ψύχος και ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας».

Με άλλα λόγια το γραφείο τύπου του κ. Δημάρχου μας ενημερώνει ότι συναντήθηκαν 7 μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ με πληθώρα κυβερνητικών και δημοτικών αξιωματούχων, δηλαδή την κ. υπουργό , τους τρεις βουλευτές , τον κ. Δήμαρχο, τους κ.κ. Αντιδημάρχους και λοιπούς αξιωματούχους  κατά την ώρα της «εργασίας» τους για την αποκατάσταση του χώρου πρασίνου στο «νησάκι» του αγιαμονιώτη ποταμού.

Επειδή όμως δεν έχουμε συνηθίσει ακόμα να «τρώμε σανό» της προπαγάνδας του Δημάρχου, θέτουμε τα εξής ερωτήματα παραθέτοντας φωτογραφίες που λήφθηκαν μετά την επίσκεψη του κλιμακίου στο δήθεν «χώρο εργασίας» της  ΚΟΙΝΣΕΠ  στο νησάκι του αγιαμονιώτη ποταμού , πίσω από τον Μύλο Ματσόπουλου :

1)Υφίσταται σύμβαση συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων με την συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ για την ανάπλαση του χώρου του νησιού στον αγιαμονιώτη ποταμό ;  Από πότε και με ποιους όρους; Ποιος έλαβε την απόφαση; Η απόφαση αυτή και το σχετικό κονδύλιο εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου ;

2)Τι είδους εργασίες προσφέρει η ΚΟΙΝΣΕΠ κηπουρικής «Κηποδημιουργίες» στο συγκεκριμένο χώρο; Από πότε εργάζεται εκεί; Γιατί δεν έχουν αναδειχθεί τα αποτελέσματα της εργασίας της και παραμένουν αόρατα στην κοινή θέα ; Γιατί τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στον ίδιο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου μέχρι το Σάββατο το πρωί; Πως και εργάσθηκαν στο χώρο αυτό σαββιατιάτικα όταν είναι γνωστό ότι οι δημοτικές υπηρεσίες, εκτός από τις υπηρεσίες της καθαριότητας, δεν λειτουργούν ημέρα Σάββατο; Τόσο πολύ αυταπάρνηση για προσφορά ;

3)Γιατί δεν έχει φροντίσει στα πλαίσια των «εργασιών» της, να απομακρύνει  τις κατασκευές του Μύλου των Ξωτικών που χάσκουν 2 μήνες τώρα μετά τη λήξη της  χριστουγεννιάτικης γιορτής ; Γιατί δεν έχει φροντίσει να απομακρύνει ούτε καν τα μπάζα και τα υπολείμματα των κατασκευών από φελιζόλ που βρίσκονται πεταμένα δεξιά και αριστερά δίπλα στο πιο καλαίσθητο σημείο της πόλης , όπως είναι ο Μύλος Ματσόπουλου;

4)Γιατί δεν συνέχισε τις «εργασίες» της η συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ στο χώρο και τη χθεσινή ημέρα ή ακόμα και σήμερα; Γιατί δεν συναντήσαμε κανέναν από τους εργαζόμενούς της κατά την αυτοψία που επιχειρήσαμε στο χώρο, τις δύο αυτές ημέρες και γιατί δεν διαπιστώσαμε να έχει γίνει καμία παρέμβαση στον χώρο που αφέθηκε όπως κάθε χρόνο στην τύχη του μετά το πέρας του Μύλου των Ξωτικών, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που συλλέξαμε ;

Δυστυχώς με την παρούσα δημοτική αρχή τα «fake news» έγιναν μόδα και στα Τρίκαλα και οι υπεύθυνοι του επικοινωνιακού σχεδιασμού του Δημάρχου και προφανώς και ο ίδιος ξεπέρασαν κάθε φαντασία στην ψευδεπίγραφη αλλοίωση της πραγματικότητας, προκειμένου να εντυπωσιάσουν την φιλοξενούμενη τους υπουργό  και τους κυβερνητικούς βουλευτές, που φυσικά από την πλευρά τους έπαιξαν το ρόλο του κομπάρσου στην καλοστημένη ιλαροτραγωδία.

Ασφαλώς και καμία εργασία δεν παρείχαν το περασμένο Σάββατο στο χώρο του αγιαμονιώτη ποταμού οι εφτά εργαζόμενοι – μέλη της εν λόγω ΚΟΙΝΣΕΠ .

Απλά μετά από καθοδήγηση της δημοτικής αρχής και των συμβούλων του Δημάρχου που σχετίζονται με την «κοινωνική οικονομία» , φόρεσαν τις φόρμες εργασίας τους, κράτησαν στα χέρια τους τα σύνεργά τους και στήθηκαν ως οι «καλοί στρατιώτες Σβέϊκ» για να περιμένουν την μεσημβρινή έλευση του κυβερνητικού κλιμακίου (υπουργού και βουλευτών), ώστε να τους παρουσιάσει ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι σύμβουλοι του ως αποτέλεσμα της «άοκνης προσπάθειας» του Δήμου για την ανάπτυξη της «κοινωνικής οικονομίας», αφού αυτό άλλωστε αποτέλεσε και το αντικείμενο της πανεπιστημιακής διάλεξης της κ. αναπληρώτριας υπουργού, που αμέσως μετά ακολούθησε στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Και φυσικά για να βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες εκ μέρους των γραφείων τύπου του δημάρχου, της υπουργού και των βουλευτών ώστε στη συνέχεια να τα προωθήσουν διθυραμβικά στα Μ.Μ.Ε. και μέσω αυτών στους πολίτες , που μάλλον αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή ως «ιθαγενείς» και για αυτό το λόγο ο κ. Παπαστεργίου 2 ½  χρόνια τώρα τους χαρίζει «καθρεφτάκια» .

Σε αυτήν την επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινής γνώμης εκ μέρους του Δημάρχου και των συνεργατών του, τα παρευρισκόμενα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνέργησαν με την παρουσία τους στον εμπαιγμό της κοινής λογικής των πολιτών, αλλά αυτό δεν είναι καινούργια είδηση .

Το να ζητήσουμε παραιτήσεις ή απομακρύνσεις συμβούλων του κ. Δημάρχου εξ αιτίας της διασποράς ψευδών ειδήσεων που πραγματοποιούν μέσα από το επίσημο γραφείο τύπου του Δημάρχου και την ιστοσελίδα του Δήμου, θεωρούμε ότι θα ήταν περιττό, αφού ναι μεν αποτελούν τα όργανα υλοποίησης τόσο νοσηρών σεναρίων πολιτικής και επικοινωνιακής εξαπάτησης των πολιτών, αλλά το δυστύχημα είναι ότι ο εμπνευστής αυτών των σεναρίων δυστυχώς κάθεται στο γραφείο του Δημάρχου της πόλης μας .

Τρίκαλα 21 Μαρτίου 2017

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»