Δήμος Τρικκαίων

«Γέφυρες πολιτισμού» και ουσίας στο Μουσείο Τσιτσάνη

21 Ιουνίου 2019

 

Επιτυχής και ουσιαστική η καλλιτεχνική βραδιά με τίτλο «Γέφυρες Πολιτισμού» στο πλαίσιο της 5η2 Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη και του Δήμου Τρικκαίων.

Το Κέντρο Κοινότητας & Παράρτημα Ρομά του Δήμου, σε συνεργασία με την e- trikala ΑΕ, υλοποίησαν μια δράση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα προσφύγων. Σημαντική εξάλλου, ήταν  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή των τρικαλινών πολιτών και των οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα.

Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα μετείχαν σε διαδραστικό παιχνίδι που διοργάνωσε το  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση- Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε θέματα Προσφύγων. Το παιχνίδι είχε ως τίτλο «Και αν ήσουν Εσύ;» και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από τις θεατροπαιδαγωγούς κ. Αντονέλα Χήρα και Χριστίνα Κρίθαρη. Ακολούθησαν ελληνικοί, συριακοί, κουρδικοί παραδοσιακοί χοροί με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου και υπεύθυνου οργάνωσης και λειτουργίας του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος Τρικάλων κ. Σταύρου Σούλιου Σταύρου. Επίσης η Πηλίγκου Άτζελα χορογράφησε και παρουσίασε σύγχρονο χορό από την Ακαδημία Χορού Τρικάλων TDA.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο μικρού μήκους με τίτλο «Πόλεις της Ελλάδας καλωσορίζουν τους πρόσφυγες».

 

Από το γραφείο Τύπου