Δήμος Τρικκαίων

Η γενιά των Millenials ξεκινά και από τα Τρίκαλα

24 Φεβρουαρίου 2018
Διήμερο συνέδριο για τις δεξιότητες και την αυτοβελτίωση της νεολαίας στη νέα εποχή

Με την προτροπή του Δήμαρχου Τρικκαίων, να προσπαθούν συνεχώς και να βελτιώνονται, άρχισε το πρωί του Σαββάτου η διημερίδα των MIllenials, της επόμενης γενιάς της νεολαίας. Πρόκειται για ένα διήμερο συνέδριο για την κοινωνική υπευθυνότητα, τη ρητορική και τα ΜΜΕ στον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας. Το υλοποιούν μέλη της κοινότητας των Υποτρόφων Προγραμμάτων Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και αφορμή για την επίσκεψη αυτή, ήταν η συμμετοχή τρικαλινού (φοιτητή πλέον, του Αλέξανδρου Λυμπίκη) στο πρόγραμμα «Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Institute». Ετσι η διοργάνωση βρίσκεται και υλοποιείται στα Τρίκαλα (στο θεατράκι «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου), με συμμετέχοντες, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, που ανταποκρίθηκαν στο συγκεκριμένο κάλεσμα.
Ο  κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καλωσορίζοντας τους μαθητές και τα στελέχη της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα, ο καθένας και η καθεμιά να κυνηγούν» το όνειρό τους και να αυτοβελτιώνονται. Και υπενθύμισε, με την παράδοση κιτ ρομποτικής και προγραμματισμού στα σχολεία των Τρικάλων, και την έκθεση για τον κορυφαίο μαθηματικό, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.

Αποδεικνύεται, έτσι, η προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να προσφέρει ευκαιρίες στους μαθητές για να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και να εμβαθύνουν στα ενδιαφέροντά τους.
Με εξαιρετικά θετικά λόγια μίλησε το στέλεχος του μορφωτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Μαρκέλα Καραγιώργου, για τη φιλοξενία του προγράμματος στα Τρίκαλα.
Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι εργασίες της διημερίδας, παρόντων, του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ακη Αναστασίου και της αντιπροέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένας Μητσιάδη. Οι τρικαλινοί μαθητές και μαθήτριες, στην αγγλική γλώσσα, παρακολουθούν από δύο Έλληνες φοιτητές πανεπιστημίου, απόφοιτους του προαναφερθέντος προγράμματος, όλα τα στοιχεία που αφορούν σε φέρουν νέες εκπαιδευτικές οπτικές, βασισμένες στην αμφίδρομη εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση, με συζητήσεις και ανοιχτές συνομιλίες

Οι τρεις βασικοί άξονες, είναι:

  • Η ανάπτυξη soft skills, ρητορικών και διαπροσωπικών ικανοτήτων που είναι αναγκαίες στην εποχή μας.
  • Η διερεύνηση της γενιάς των Millennials και της αναδυόμενης I-Gen γενιάς.
  • Η συμμετοχή σε τοπικά, εθνικά και διεθνή προγράμματα νέων, καθώς και σε άλλες ευκαιρίες για ενδυνάμωση νέων. Θα δούμε αναλυτικά πως προσεγγίζουμε το στάδιο των αιτήσεων και τις βασικές αρχές ενός βιογραφικού σημειώματος.

 Το συνέδριο διοργανώνεται με τη στήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Δήμου Τρικκαίων και του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.

 

Από το γραφείο Τύπου