Δήμος Τρικκαίων

Γεύση τρικαλινών Χριστουγέννων για μαθητές από το πρόγραμμα Erasmus+

19 Δεκεμβρίου 2018
Μαθητές από 4 χώρες στο Δημαρχείο Τρικκαίων, συνοδεία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μικροί Ευρωπαίοι εργαζόμενοι» υλοποιεί επί διετία (2017-019) το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων. και οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί μαθητές που μετέχουν σε αυτό, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018 τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τους μαθητές και τους παιδευτικούς από Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία και Ρουμανία, εξηγώντας τους τα στοιχεία της πόλης που την καθιστούν σημαντική, σε συνδυασμό με την ουσία των καινοτομιών, και της δράσης του Μύλου των Ξωτικών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν και για το Smart Trikala, με τη συντονίστρια κ. Ευαγ. Σύρρου να εξηγεί τα όσα αφορούν στον Δήμο Τρικκαίων.

Η ουσία του προγράμματος έγκειται στο ότι μαθητές/τριες ανά ζεύγη επιλέγουν επάγγελμα και επιμορφώνονται για αυτό στις χώρες καταγωγής τους. Κάτι που, είναι μεν συνήθεια και θεσιμκώς κατοχυρωμένη δράση στη Γαλλία, στο πλαίσιο επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά παντελώς άγνωστο στη χώρα μας. Οι επισκέπτες στα Τρίκαλα ξεναγούνται από τους 12 εκπαιδευτικούς – υλοποιητές του προγράμματος, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες διαμένουν στα σπίτια των τρικαλινών μαθητών, αναπτύσσοντας ειδικότερες σχέσεις με τις ελληνικές οικογένειες. Στην επίσκεψη στο Δημαρχείο, εκτός από την κ. Σύρρου, παραβρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γεωργία Κολοβελώνη και Ελένη Αυγερόπουλου
Οι επισκέπτες θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου για τις χώρες τους, μετά από πενθήμερη παραμονή και με αναμνήσεις από το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.
Από το γραφείο Τύπου