Δήμος Τρικκαίων

Για την αγροδιατροφή η συνεργασία Δήμου Τρικκαίων - Γεωπονικού Πανεπιστημίου

6 Μαΐου 2019
  Θερινό Σχολείο και φέτος, σε δύο κύκλους στο Μουσείο Τσιτσάνη για νέους επιστήμονες

Με πρόσθετη επιστημονική γνώση, άρχισαν στα Τρίκαλα για δεύτερη χρονιά, οι εργασίες του Θερινού Σχολείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενός Σχολείου, για  60 νέους συνολικά, που σε 2 κύκλους θα εκπαιδευτούν και θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις του αγροδιατροφικού τομέα. Με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, το Σχολείο προσελκύει νέους επιστήμονες από διάφορους κλάδους συναφείς με την αγροτική παραγωγή και τα τρόφιμα (βιολόγους, χημικούς, οικονομολόγους, μηχανικούς, επιστήμονες τροφίμων, διατροφολόγους κλπ), παρέχοντάς τους νέες γνώσεις και κατά συνέπεια επαγγελματικές προοπτικές για το μέλλον τους.
Η έναρξη του πρώτου κύκλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στην αίθουσα σεμιναρίων του διοικητηρίου των παλιών φυλακών, στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Η επιβλέπουσα καθηγήτρια (στη Διατροφή του Ανθρώπου, στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) . Μαρία Καψοκεφάλου και οι συνεργάτες της, υποδέχθηκαν τους φοιτητές, μεταπτυχιακούς και νέους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο ειδικός συνεργάτης κ. Χ. Καλλιάρας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας για την αγροδιατροφή, το Σχέδιο Ασκληπιός και την προώθηση δράσεων για την τοπική οικονομία. Νωρίτερα, είχε γίνει περιήγηση στην πόλη από τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου κ. Θανάση Μιχαλάκη, με έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό.
Ο δεύτερος κύκλος του Σχολείου θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3 -9 Ιουνίου, επίσης στα Τρίκαλα. Αυτή τη φορά ια πραγματεύεται τα αντικείμενα: Foundations in Agrofood. Principles and Practice. Digital applications.
Αιτήσεις υποβάλλονται στη διεύθυνση https://docs.google.com/forms/d/16czf9WsDEqoXsp6VE_b3T1473x_ph4Hbp80UlerZ-v0/viewform?edit_requested=true ή μέσω της διεύθυνσης www.generationag.org.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την κ. Άρτεμη Ρήγου, Γραφείο Διαχείρισης Φυσικού έργου (PMO) Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά οδός 75, Αθήνα, 11855, τηλ. 210-5294963, 210-5294964.

 

Από το γραφείο Τύπου