Δήμος Τρικκαίων

"Η γνώμη σου μετράει" για τις αλλαγές στη λαϊκή αγορά

21 Ιουνίου 2017
Μια ακόμη διαβούλευση – τη δεύτερη - για σημαντικό ζήτημα της πόλης των Τρικάλων υλοποιεί οι Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, για τις προτεινόμενες αναπλάσεις στη λαϊκή αγορά.

Αναπλάσεις, οι οποίες αλλάζουν το τοπίο, διευκολύνουν πεζούς, οχήματα εμπόρους, πωλητές, διαμορφώνουν νέα δεδομένα για το κυκλοφοριακό και ουσιαστικά αποτελούν υλοποίηση της δέσμευσης για ομαλοποίηση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης, προς όφελος όλων.
Η δημοκρατική και ανοιχτή αυτή διαδικασία θα διαρκέσει από την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, από τη σελίδα http://trikalacity.e-politis.gr/
Η συγκεκριμένη διαβούλευση είναι αποτέλεσμα προηγούμενων συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπόρους, πωλητές, αστικό ΚΤΕΛ). Επίσης, προέκυψε μετά από μελέτη συγκοινωνιολόγων, με ανάλυση των δεδομένων και με σημαντικότερο γνώμονα, την εξυπηρέτηση όλων. Η είσοδος των Τρικάλων σε μια εποχή με λιγότερη ταλαιπωρία σηματοδοτείται και από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, που
– δίνει ώθηση στην εμπορική δραστηριότητα,
– μειώνει το κυκλοφοριακό κομφούζιο,
– απελευθερώνει χώρο για τον πεζό,
– διευκολύνει τους καταναλωτές,
– προστατεύει τους πωλητές και
– θέτει κανόνες.
Η δεύτερη αυτή διαβούλευση με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αφορά τον/την κάθε τρικαλινό/ή, που επιδιώκει – και είναι αναγκαίο – να έχει λόγο στην καθημερινή του ζωή, για όσα τον αφορούν.
Η διαδικασία για να ψηφίσει κάποιος στα τιθέμενα ερωτήματα, είναι πάρα πολύ απλή:

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σημειώνεται ότι την εισήγηση και την διεύθυνση για συμμετοχή στη διαβούλευση μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος και από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων trikalacity.gr στην ενότητα «Συμμετέχω».

 

Από το γραφείο Τύπου