Δήμος Τρικκαίων

GreenHouse στα Τρίκαλα: Καινοτομία και στη νεανική επιχειρηματικότητα

27 Νοεμβρίου 2018
Εξαιρετικά επιτυχημένο workshop από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki – ACT με τον Δήμο Τρικκαίων και τρικαλινές εταιρείες

 

Ωθηση στη νεανική επιχειρηματικότητα, σε ιδέες που πρωτοτυπούν και καινοτομούν, έδωσε στα Τρίκαλα το τριήμερο σεμινάριο – workshop start up επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το VentureGarden. Πρόκειται για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης νέων επιχειρηματιών που υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki – ACT στη Θεσσαλονίκη και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI). To workshop πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη το τριήμερο 23-25 Νοεμβρίου 2018, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, εκπαιδεύοντας νέους/ες τρικαλινούς/ες στα δεδομένα που επικρατούν αυτήν την περίοδο στην αγορά. Μάλιστα εγκαινιάστηκες και ο νέος χώρος εκδηλώσεων στο πρώην διοικητήριο των παλιών φυλακών, δίπλα ακριβώς από το Μουσείο.
Κυρίως, όμως, δόθηκε έμφαση σε όσα κυριαρχήσουν στο μέλλον, αφού το workshop δίνει εφόδια στον νέο επιχειρηματία, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις και δυσκολίες, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα.

Ετσι, δόθηκε έμφαση στις ορθές και καινοτόμες διαδικασίες προώθησης των επιχειρήσεων (είτε πραγματεύονταν προϊόντα είτε υπηρεσίες), στα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης που να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες ανάγκες, στην οικονομική στήριξη, στη λειτουργικότητα, στη σκέψη πριν τη δράση, στους συνεργάτες, στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις από ειδικούς – στελέχη και συνεργάτες του Κέντρο Επιχειρηματικότητας – ο κ. Γιώργος Κόκκας μαζί με τη συνεργάτιδά του κ. Μάγδα Ηρακλείου έδωσαν τη δυνατότητα στον μεγάλο αριθμών τρικαλινών συμμετεχόντων, να αποκομίσουν εφόδια για μια ορθή και επιτυχημένη επιχειρηματική πρακτική.
Το τριήμερο σεμινάριο χαιρέτισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι είναι η αρχή για μια νέα προσπάθεια στον Δήμο, που θα συγκεντρώνει καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του Πόλου Καινοτομίας που ο Δήμος ετοιμάζει, εστιάζοντας σε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που θα υλοποιούν οι πολίτες.

Ο δε πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας, αναφέρθηκε στα θετικά του Μύλου, ως ενός επιτυχημένου παραδείγματος τόλμης, σκληρής δουλειάς και καινοτομίας. Δεν ήταν τυχαίο που οι παρακολουθήσαντες το σεμινάριο εστίασαν και στις ομιλίες – παρουσιάσεις τρικαλινών που ήδη καινοτομούν με ιδέες, οι οποίες κάνουν αίσθηση όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά και στο εξωτερικό (Fagron, Farma Κόζιακας, GeaBit).
Χορηγοί του GreenHouse στα Τρίκαλα ήταν η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και η Fagron Hellas.
Η άψογη συνεργασία όλων των πλευρών και η δυνατότητα του Δήμου Τρικκαίων να υποστηρίζει παρόμοιες δράσεις, δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης των καινοτόμων ιδεών και με την πραγματοποίηση νέων workshops με παρόμοια θέματα, προς όφελος των νέων τρικαλινών.

Από το γραφείο Τύπου