Δήμος Τρικκαίων

H Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων εμφανίστηκε στον Τύρναβο

23 Ιουνίου 2016
Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων εμφανίστηκε στον Τύρναβο, την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο Τυρνάβου «το Λατόμι» στο 2η Συνάντηση Φιλαρμονικών που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Φιλαρμονική Τυρνάβου.

Οι εκτελεστές με επικεφαλής την κ.  Μαίρη Μητσοπούλου έδωσαν το μουσικό στίγμα της ΔΦΤ  και παρουσίασαν ένα  τμήμα από τη σημαντική μουσική δουλειά που επιτελείται.

Την μετακίνηση κάλυψε ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής  Τρικάλων ο οποίος από την ίδρυσή του, αναπτύσσει πολλαπλές δραστηριότητες με σκοπό την ανάδειξη των δραστηριοτήτων της ΔΦΤ, την αναβάθμιση  της μουσικής κατάρτισης των μελών της και την προώθηση των συνεργασιών της με άλλες Φιλαρμονικές  εντός και εκτός Ελλάδας.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων έχει μια μακρά ιστορική διαδρομή. Η αρχική ίδρυσή της έγινε επίσημα το 1902, ενώ υπήρχε ομάδα μουσικών η οποία έπαιρνε μέρος σε εκδηλώσεις τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Σήμερα αποτελεί ενεργό τομέα του τμήματος Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας –Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων  και στεγάζεται επί της οδού Στρ. Σαράφη στη Δωροθέα Σχολή. Στην ιστορική της διαδρομή ευτύχησε να έχει άξιους αρχιμουσικούς και εκτελεστές που στις φλέβες τους κυλούσε το μεράκι και η ευαισθησία της μουσικής δημιουργίας, που παρέμεναν στους κόλπους της ανιδιοτελώς και με μοναδικό γνώμονα την διατήρηση και την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού αυτού του τόπου. Συμμετέχει σε Θρησκευτικές εορτές και Εθνικές επετείους, σε αθλητικές εκδηλώσεις, διοργανώνει συναυλίες και προγραμματίζει μουσικές βραδιές σε συνοικίες και συνοικισμούς του Δήμου μας. με πλούσιο ρεπερτόριο από τη διεθνή και ελληνική μουσική σκηνή. Στη Δ.Φ.Τ. λειτουργούν δύο  τμήματα: της Δημοτικής Μπάντας και της εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων. Yπεύθυνη της Δημ. Φιλαρμονικής είναι η κ. Μαίρη Μητσοπούλου.

dftb