Δήμος Τρικκαίων

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

19 Απριλίου 2017
23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Μία συμβολική ημερομηνία για τη λογοτεχνία καθώς κατά το έτος 1616, την ημέρα αυτή, απεβίωσαν ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες.

Το 1995 η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Δικαιωμάτων, για να αποδώσει φόρο τιμής στο βιβλίο και τους
συγγραφείς και να ενθαρρύνει, κυρίως τους νέους, να ανακαλύψουν τη «μαγεία» της ανάγνωσης και το έργο όλων αυτών των δημιουργών που συνετέλεσαν στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Με επίκεντρο την 23η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με την συνεργασία του Γραφείου Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων δημιουργεί το πρωί της Παρασκευής και του Σαββάτου , 21 & 22 Απριλίου αντίστοιχα, μια γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο της Δ.Β.Τ.

Ειδικότερα σε όποιο μέλος της  Δ.Β.Τ. δανειστεί τις ημέρες αυτές βιβλία ή σε όποιο πολίτη, ενήλικα ή παιδί, εγγραφεί ως νέο μέλος της , θα προσφέρεται ένα λουλούδι ακολουθούμενο με το σύνθημα της Ημέρας Βιβλίου «διαβάζω και αλλάζω»

Πρόκειται για μια δράση συμβολικού χαρακτήρα μεταξύ των πολλών και διαφόρων που γίνονται ανά την Ελλάδα, που σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου,  της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
“Φιλοδοξία είναι αυτός ο εορτασμός να καθιερωθεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που παραγνωρίζονται στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε”