Δήμος Τρικκαίων

Η Αυτοδιοίκηση στη συνάντηση Παπαστεργίου - Κουτσούμπα

25 Ιουνίου 2016
Θέματα της Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του Δήμου Τρικκαίων, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων και του ΓΓ του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2016 τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Ο κ. Κουτσούμπας βρίσκεται στα Τρίκαλα, λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις των τομεακών οργανώσεων του ΚΚΕ και την Κυριακή, στο πανελλήνιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Περτούλι.
Η συνάντηση με τον κ. Παπαστεργίου περιστράφηκε σε ζητήματα Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε σε υπαρκτά θέματα που δεν οδηγούν σε «αυτό»-διοίκηση. Περιέγραψε προβλήματα, ενώ ανέφερε συγκεκριμένες πολιτικές αναπτυξιακής προοπτικής από τον Δήμο Τρικκαίων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο «σχέδιο Ασκληπιός», δηλαδή στην προοπτική αξιοποίησης των φαρμακευτικών φυτών, μέσω της παραχώρησης γαιών σε νέους άνεργους, της ανάπτυξης συνεταιρισμών για την προώθηση των προϊόντων, του εναλλακτικού τουρισμού, του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της δράσης.
Από την πλευρά του οι κ. Κουτσούμπας έθεσε ως ζητούμενο, την ανάγκη προώθησης των ζητημάτων των εργαζομένων, καθώς, όπως σημείωσε, από αυτή τη σκοπιά χρειάζεται η αντιμετώπιση της κατάστασης. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να αντιπαλέματος αυτής της πολιτικής, και του διεκδικητικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης.
Στη συνάντηση, που έγινε σε θερμό κλίμα – ελάχιστες φορές γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έχει επισκεφθεί τον Δήμαρχο Τρικκαίων -, παρέστη ο τρικαλινός πρώην βουλευτής, κ. Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Γ. Καΐκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Τρικκαίων και μέλη των τομεακών οργανώσεων του ΚΚΕ στα Τρίκαλα.

Από το γραφείο Τύπου