Δήμος Τρικκαίων

Η αλήθεια για το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Τρικάλων

30 Σεπτεμβρίου 2016
Είναι άραγε τόσο δύσκολο να πεις κάποιος την αλήθεια; Να αναλάβει τις ευθύνες του; Να πει ότι έσφαλε; Μάλλον ναι. Και πολύ πιο εύκολο, να απαντήσει με μισόλογα και να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες.

Όπως ακριβώς έκανε η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην πρόσφατη απάντησή της για την προσωπική της επιλογή – αποτυχία – επιθυμία (η επιλογή δική σας), να (μην) ιδρυθεί ΤΕΕ ειδικής αγωγής στα Τρίκαλα.

Η κ. Αναστασοπούλου εγκαλεί τον Δήμο Τρικκαίων για τη μη συμπλήρωση συγκεκριμένου υποδείγματος εγγράφου, με το οποίο ο Δήμος δεχόταν να αναλάβει τη δαπάνη, τόσο για την ίδρυση του σχολείου, όσο και για τα τμήματα ένταξης. Μια… μικρή λεπτομέρεια, που τεχνηέντως όμως αποσιωπά  η ίδια: το υπόδειγμα αυτό δεν στάλθηκε ποτέ, ούτε το ζήτησαν ποτέ από τον Δήμο. Φυσικά, ο Δήμος σαφώς και επί της ουσίας απάντησε θετικά, αποδεχόμενος τη σχετική δαπάνη, με μία άλλου τύπου επιστολή.

Ας το παραδεχθούν. Τόσο η Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας, όσο και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν επιμελώς την εγκύκλιο με αρ. πρ.71417/Δ3/27-4-2016 του Υπουργού Παιδείας, η οποία ΠΟΤΕ και από κανέναν δεν κοινοποιήθηκε στον Δήμο. Αν το είχαν κάνει, θα είχε ζητηθεί, τόσο η επικαιροποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και η ανάληψη της δαπάνης με ειδικού τύπου έγγραφο. Και αν ο φόρτος εργασίας δεν επέτρεψε στις δύο υπεύθυνες για την Εκπαίδευση να διαβάσουν την εγκύκλιο, παρότι το θέμα ήταν τόσο σοβαρό και ευαίσθητο, ας την έστελναν στον Δήμο, για να πράξει τα δέοντα. Ούτε όμως αυτό συνέβη.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προχωρά με σοβαρότητα, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία με δεκάδες δράσεις και δομές.

Όπως, με τη διαρκή στήριξη και λειτουργία επί χρόνια του 1ου Ειδικού Σχολείου στις Καρυές. Ή, με την ίδρυση και λειτουργία δεύτερης βάρδιας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.
Είναι φανερό ότι ο Δήμος Τρικκαίων κινητοποιείται και ενεργεί επί της ουσίας.

Οι κ. Αναστασοπούλου και Κάκλα, μάλλον πρέπει πρώτα να κάνουν την αυτοκριτική τους και τουλάχιστον να παραδεχθούν πως, είτε δεν ήθελαν να ιδρυθεί το ΤΕΕ στα Τρίκαλα ευνοώντας άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, είτε δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή – είτε και τα δύο μαζί, σενάριο που φαντάζει και το πιο πιθανό. Κρίμα.

 

Από το γραφείο Τύπου