Δήμος Τρικκαίων

Η… αντικατάσταση της νύφης, ο αρραβώνας δι’ αλληλογραφίας και άλλα

12 Νοεμβρίου 2020

Γάμος μετ’ εμποδίων

Αντί να γίνει εις Αγ. Αναργύρους γίνεται εις Ριζαριό τας πρωινάς ώρας

Ένας γάμος… μετ’ εμποδίων έγινε τις πρωινές ώρες της χθες στην πόλη μας. Μετ’ εμποδίων και φασαρίας σε τέτοιο βαθμό, που όλοι τον πληροφορήθηκαν και στις παραμικρότερες μάλιστα λεπτομέρειες. Και ιδού ποιες είναι αυτές.

Ο Α.Γ.Δ. ετών 25 γεννήθηκε στην Κέρκυρα και προ ετών ήλθε στην πόλη μας και εργαζόταν στην Μπουτ. Στο διάστημα αυτό συνδέθηκε αισθηματικά με την Γ.Σ.Σ. άγουσα σήμερα τα 24 χρονάκια της.

Τελευταία ο Α.Γ.Δ. στρατεύτηκε και υπηρετεί στο Ναυτικό και τον περασμένο Δεκέμβριο κάλεσε στην Αθήνα και την Γ.Σ.Σ. και τα Χριστούγεννα, που απολύθηκε βεβαίωσε την Γ.Σ.Σ. πως θα νομιμοποιήσουν οπωσδήποτε τις σχέσεις, παρά τις αντιρρήσεις των γονέων και των δυο.

Και τη νύκτα της Δευτέρας κανόνισαν τα του γάμου των στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων. Την ώρα όμως που τα πάντα ήσαν έτοιμα για τον χορό του Ησαΐα, επεμβαίνει ο θείος Παύλος και παίρνει τον Άκη, αφήνοντας σύξυλη την Γεωργία και τούς άλλους.

Στον Προσφυγικό Συνοικισμό, που συγκεντρώθηκαν, νέες προσπάθειες καταβλήθηκαν για συνδιαλλαγή και επί τέλους αυτή επιτυγχάνεται με την επέμβαση του ιεροκήρυκα του Α! Σώματος Στρατού και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο εξωκκλήσι Αγίου Γεωργίου Ριζαριού, με παράνυμφο τον Χαράλαμπο Άσναουρίδη.

Το κατ’ αυτόν τον τρόπο νομιμοποιήσαν τις σχέσεις του ζεύγος αναχώρησε το μεσημέρι μέσω Ιωαννίνων για την Κέρκυρα, πατρίδα του Α.Γ.Δ. υπό τας ευχάς συγγενών και φίλων.


ΘΕΙΟΣ (46 ETΩN) ΚΑΙ ΑΝΕΨΙΑ (22) O ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΗΛΟΑΠΗΧΘΗΣΑΝ

Σε άγνωστο μέρος τρυγούν τον έρωτά τους και ροκανίζουν και 74.000 δρχ. που συνολικά πήραν από τα σπίτια τους

Αν και η ζέστα δεν πέρασε τους 40 βαθμούς πολλά τα περίεργα γίνονται στην περιφέρειά μας. Περίεργα που δίνουν θέμα για συζητήσεις στα χωριά και κάνουν τις… αγαθές γυναικούλες να σταυροκοπιένται και ν’ αναφωνούν: «Θα μας χάση ο Θεός».

Και αυτό γίνεται τώρα από μέρες σε ένα κεφαλοχώρι της περιφερείας μας, με μια αλληλοαπαγωγή ενός εγγάμου και μιας νεαράς, τους οποίους ο αμοιβαίος έρωτας τόσο τύφλωσε, ώστε να καταπατήσουν ιερά και όσια της αγνής χωριάτικης οικογενειακής παραδόσεως και αυτούς τους δεσμούς στενότατης μεταξύ τους συγγενείας.

Εκείνος, 46 χρόνων και πατέρας τριών κοριτσιών —το ένα εργάζεται στη Γερμανία— και ενός αγοριού. Εκείνη, 22 χρονών. Κατάφεραν να αγαπηθούν τρελά και το διάβημα της αλληλοαπαγωγής να κάνουν προ ήμερών. Και τώρα σ’ άγνωστα μέρη, και ανάμεσα σε ξένο κόσμο χαίρονται την ερωτική τους μέθη.

Και δεν έφυγαν εφοδιασμένοι με τον έρωτά τους μόνο Εκείνος εφοδιασμένος και με 57.000 δρχ. περίπου —προϊόν, της εργασίας του και προ παντός της αιματηρής οικονομίας του κοριτσιού του, που εργάζεται στη Γερμανία, και έστελνε τα μάρκα στον καλό πατέρα, και εκείνη με 17 000 δρχ. που βούτηξε από το μπαούλο τής μάνας της, που δεκάρα—δεκάρα τα συγκέντρωνε για την προίκα της.

Και μια λεπτομέρεια ακόμα: Ο Κ. την Κ. την έχει ανεψιά. Είναι κόρη της αδελφής της γυναίκας του. Και το ειδύλλιο αναπτύχθηκε από καιρό, που οι δυο τους -θείος και ανεψιά— εργάζονταν σε βαμβακοφυτείες άλλων περιφερειών. Και εκεί κοινό ήταν το φαγητό τους, κοινός ο ύπνος και κοινή η αμαρτωλή κλίνη. Εκεί φούντωσε για καλά ο αμοιβαίος έρωτας με αποτέλεσμα την προ ημερών αλληλοαπαγωγή τους.

Και κάτι νεότερο: Στο ραδιόφωνο προχθές καταστηματάρχης του χωριού τους άκουσε την μετάδοσή τού τραγουδιού προς τα παιδιά του. αφιερωμένο από Εκείνον -ανεφέρθη το όνομά του, το επίθετό του και το χωριό ακόμα.!! «Παιδιά μου σφίξτε την καρδιά!!». Αλλά τα παιδιά του ορισμένως και σίγουρα έσφιξαν την καρδιά τους, ύστερα από την ντροπή, που τους έδωσε. Άρχισαν όμως να σφίγγουν και την κοιλιά, ύστερα από την προστασία που τους στέρησε.


Απ’ τα Τρίκαλα με αγάπη

ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΛΙΩΤΗ ΔΙ’ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ MEΣΩ… ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Η ευτυχία του νεαρού ζεύγους, που εντός των ήμερων θα τελέσει τους αρραβώνας του θα στηριχτεί, χωρίς υπερβολή, σ’ ένα… καρπούζι.

Γιατί;

Διότι απλούστατα; το δροσερό αυτό καλοκαιρινό φρούτο έπαιξε τον ρόλο… προξενητή στο συνοικέσιο και στον έρωτα που ανεπτύχθη μεταξύ μιας νεαρής 18 ετών από χωριό των Τρικάλων & ενός νεαρού 21 ετών που διαμένει στην συνοικία Τσιμπούκη Βόλου.

Μια μέρα του καλοκαιριού η Β.Α., η οποία διαμένει εις την συνοικία Τσιμπούκη, επισκέφθηκε τον μανάβη της Χ.Χ. για να ψωνίσει. Μεταξύ άλλων διάλεξε ανύποπτη και το καρπούζι που μετέφερε το μήνυμα αγάπης από την χωρική των Τρικάλων. Τα πάντα αντιλήφθη όταν επέστρεψε στο σπίτι της, γιατί εκεί διέκρινε ότι στο φλοιό του καρπουζιού ήταν χαραγμένη μια καρδιά μέσα στην οποία ήταν επίσης χαραγμένα τα έξης λόγια.

«Επιθυμώ να αλληλογραφήσω με τον άνθρωπο που θα αγοράσει αυτό το καρπούζι και κατά προτίμηση θέλω να είναι ένας νεαρός. Η διεύθυνση μου είναι… (και χάραξε την διεύθυνση και το όνομά της τα οποία διά λόγους ευνόητους δεν απεκαλύφθησαν).

Μετά από ποικίλες αντιδράσεις της οικογενείας, απεφασίσθη όπως ο φλοιός του… ερωτοφόρου καρπουζιού παραδοθεί στον γνωστό της οικογενείας νεαρό Γεωργάκη.

-Θα της γράψω εσκέφθη εκείνος. Τι έχω να χάσω; Έχω περιέργεια να δω ποιά είναι.

Και της έγραψε. Της εξιστόρησε ότι το καρπούζι, που εκείνη, ίσως με τα ίδια της τα χέρια το έκοψε από το μποστάνι, έφθασε στον Βόλο, στον μανάβη, στην γειτόνισσα, στα χέρια του…

Το γράμμα του δεν έμεινε χωρίς απάντηση. Επακολούθησε η επιστολή της νεαράς, δεύτερο γράμμα του νεαρού και δεύτερη απάντηση εκείνης.

Η δι’ αλληλογραφίας επικοινωνία δεν ήταν αρκετή. Ο νεαρός το εσκέφθη πιο σοβαρά. Το ίδιο και οι γονείς του. Και όπως ελέχθη μετέβη προ καιρού στο χωριό, την συνάντησε και τότε απέβαλε τον τελευταίο δισταγμό για την τελική κατάληξη του ειδυλλίου.


Στο χωριό Μέση Παλαιοκαρυά

Η νύφη εξηφανίσθη την προηγουμένη του γάμου

Την αντικατέστησε όμως μία άλλη!!!

Το βράδυ του παρελθόντος Σαββάτου, η Μ. Παλαιοκαρυά Τρικάλων, γλεντούσε τους γάμους του Μ.Κ., ετών 28 και της Θ.Κ., ετών 27, αμφοτέρων εκ του εν λόγω χωρίου. Ενώ όμως το γλέντι ευρίσκετο εις το αποκορύφωμά του, κατέφθασε η πληροφορία ότι η νύφη εξηφανίσθη. Μετά το πρώτο ξάφνιασμα όμως, επακολούθησε το έξης πρωτοφανές: Περί την 4.30 πρωϊνή, ο πρώτος εξάδελφος του Κ. ο Σ.Μ. μετέβη εις Κάτω Παλαιοκαρυάν και εζήτησε διά τον εξάδελφο του ετέρα νύφη. Πράγματι ούτος επέτυχε να εξεύρει την Δ.Β. ετών 18 και έτσι το διακοπέν προς στιγμήν γλέντι συνεχίσθη υπό τις ευλογίες των γονέων της νέας νύφης.

Ως διεπιστώθη, η προηγουμένη νύφη η Θ.Κ., είχε κρυφθεί εις παρακείμενο δάσος, μη επιθυμούσα την τέλεση του γάμου, διότι πιθανόν ν’ αγαπούσε κάποιον άλλον…


Ευτυχές τέλος στο «επεισόδιο» της Παλαιοκαρυάς

Εξαφανισθείσα προ του γάμου της παντρεύεται σήμερα στην πόλη μας

Παίρνει όμως τον καλόν της απ’ τον Πλατύκαμπο. – Ενήργησε αμέσως μετά την εξαφάνιση της.

Το γαμήλιο επεισόδιο της Μέσης Παλαιοκαρυάς, που άρχισε την περασμένη Κυριακή με την εξαφάνιση —την τελευταία στιγμή— της νύφης, άλλα και την αστραπιαία αντικατάσταση της από άλλη, κλείνει σήμερα με ευτυχή κατάληξη και μάλιστα στην πόλι μας!

Η… αποδράσασα απ’ τον προθάλαμο του γάμου, η 27έτις Θ.Κ. απ’ την Μ. Παλαιοκαρυά παντρεύεται κι’ αυτή σήμερα στον Άγιο Κωνσταντίνο της πόλεως μας. Και παίρνει τον καλόν της, τον Κ.Κ. ετών 31 απ’ τον Πλατύκαμπο Λαρίσης.

Θα χορέψει τον χορό του Ησαΐα μ’ αυτόν που ι από χρόνια κτυπούσε η καρδιά της.

Πράγματι, η Θ.Κ. είχε γνωρίσει τον Κ.Κ. εδώ και λίγα χρόνια στα χωράφια του Πλατυκάμπου όπου κι’ οι δυο τους δούλευαν στα βαμβάκια. Και από τότε δεν έπαψε να καρδιοχτυπάει γι’ αυτόν. Έτσι και το περασμένο Σαββατόβραδο, αυτόν θυμόταν, αυτόν αγαπούσε και βρήκε το θάρρος να το «σκάσει», ενώ στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της —παρά την θέλησή της— Μ.Κ., αντηχούσαν τα όργανα του γαμήλιου γλεντιού.

Κρύφτηκε σε παρακείμενο δάσος του χωρίου και την επομένη, ενώ ο Μ.Κ. στεφανώνονταν στην Μ. Παλαιοκαρυά με μια άλλη νέα, την Δ.Β., η Θ. προσπαθούσε να έλθει σε επαφή με τον Κ. στον Πλατύκαμπο. Και το πέτυχε. Κι’ ανέβηκε εκείνος στην Παλαιοκαρυά και πήρε την Θ. στην Πύλη.

Και σήμερα την κάνει επίσημα γυναίκα του στον Άγιο Κωνσταντίνο της πόλεως μας. Σαν στα παραμύθια…

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης