Δήμος Τρικκαίων

Η αντιπλημμυρική προστασία του Δ. Τρικκαίων στη συνάντηση Παπαστεργίου - Πέτσα

30 Ιανουαρίου 2021

Στις ψηφιακές δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και, κυρίως, στα αντιπλημμυρικά έργα, εστίασε η συνάντηση των Δημήτρη Παπαστεργίου και Στέλιου Πέτσα το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2021.
Αρχικώς, στο Δημαρχείο Τρικκαίων ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποδέχθηκε τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, λίγο πριν την έλευση στα Τρίκαλα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε στον κ. Πέτσα, όλα όσα αφορούν στο Smart Trikala ως δράση και ως λογική, μέσω ξενάγησης στο control room της δράσης.
Οι εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τον φωτισμό, τους περιβαλλοντικούς αισθητήρες, τον στόλο οχημάτων, τα αντλιοστάσια, την κατανάλωση ρεύματος, απασχόλησαν κυρίως τη συζήτηση, ενώ λεπτομέρειες παρείχε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Γ. Χρυσόμαλλος.
Ο Υπουργός έδωσε έμφαση σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής, με βάση και τα «ανοιχτά δεδομένα» του Δήμου, αλλά και στα θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο Τρικκαίων στα Μεγάλα Καλύβια, ένα χωριό που επλήγη από τον «Ιανό». Ο Δήμος Τρικκαίων μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με διαγωνισμό προχώρησε στην αντιπλημμυρική προστασία και τον καθαρισμό καναλιών στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Μ. Καλυβίων (Μ. Καλύβια, Γλίνος, Αγία Κυριακή) με περίπου 330.000€. Ταυτοχρόνως, με άλλα δύο έργα ύψους 1 εκ. € απο τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών – Μεταφορών , ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία σε ποταμούς των Τρικάλων (Ληθαίο και Αγιαμονιώτη), θωρακίζοντας τα χωριά σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα μετά τον “Ιανό”.


Ο κ. Πέτσας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον εργολάβο του έργου και κατοίκους της περιοχής.
Παρέστησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Μητσιάδη και Κρανιάς, καθώς και ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων δώρισε στον Υπουργό ένα αγαλματίδιο του Ασκληπιού, εξηγώντας, με την ευκαιρία, το μεγάλο «Σχέδιο Ασκληπιός» που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων, με το Ψηφιακό Ασκληπιείο και το Πάρκο Ασκληπιού.

Από το γραφείο Τύπου