Δήμος Τρικκαίων

Η Cisco στα Τρίκαλα εκπαιδεύει στελέχη της πληροφορικής

15 Μαρτίου 2019
Αρχίζει στα Τρίκαλα η λειτουργία της Ακαδημίας της CISCO - Προσφέρεται επαγγελματική πιστοποίηση επιπέδου σε εξειδικευμένες δεξιότητες μηχανικών δικτύων

 

Εξειδικεύει και εκσυγχρονίζει την επαφή με την τεχνολογία ο Δήμος Τρικκαίων. επιδιώκοντας να προσφέρει περισσότερα εφόδια σε γνώστες, ειδικούς ή εξειδικευμένους με την τεχνολογία τρικαλινούς, συνεργάζεται με τον παγκόσμιο κολοσσό της πληροφορικής, τη Cisco. Η Ακαδημία της οποίας, θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα Τρίκαλα, από τα μέσα του Απριλίου του 2019, προσφέροντας ευκαιρίες πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε θέματα δικτύων. Ετσι, δίνονται  ευκαιρίες σε ανέργους να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες, αλλά και σε επιστήμονες και τεχνικούς πληροφορικής, να εμπλουτίσουν και να εστιάσουν τις γνώσεις τους σε περιοχές υψηλής ζήτησης.

Η λειτουργία της Ακαδημίας θα αφορά την εκπαίδευση σε εξειδικευμένες δεξιότητες μηχανικών δικτύων σε εξοπλισμό της CISCO, η οποία θα καταλήγει σε επαγγελματική πιστοποίηση επιπέδου CCNA κατ’ αρχάς και CCNB σε επόμενο χρόνο.

Τα μαθήματα της ακαδημίας πραγματοποιούνται για κάθε τμήμα, 2 ημέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα:

  1. Τρίτη: 17:30 – 20:30
  2. Πέμπτη: 17:30 – 20:30

στο εργαστήριο πληροφορικής της βιβλιοθήκης του Μύλου Ματσόπουλου.

Το πρώτο τμήμα της Ακαδημία θα υλοποιεί με 15 άτομα και θα ξεκινήσει τα μαθήματά του την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, με λήξη του πρώτου κύκλου CCNA στα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, μέσω της διαδικτυακής φόρμας που ετοίμασε ο Δήμος Τρικκαίων: https://goo.gl/forms/vPhTpuTov4lV5LaJ3

Η συμμετοχή στην ακαδημία προϋποθέτει δίδακτρα, με σημαντική έκπτωση για τους κατοίκους του Δήμου Τρικκαίων. Σημαντική είναι η κοινωνική μέριμνα, καθώς το 30% των διαθέσιμων θέσεων (έως 4 θέσεις και βάσει πληρότητας) θα καλυφθεί από ανέργους, κατόπιν εφαρμογής των κριτηρίων κοινωνικής πολιτικής και των όρων που ισχύουν για τη δωρεάν φοίτηση στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών των Δημοσίων Πανεπιστημίων.

Περισσότερες πληροφορίες για την ακαδημία CISCO προσφέρονται στη διεύθυνση: https://www.netacad.com/  και σύντομα και στη διεύθυνση https://www.trikalacity.gr/ciscoAcademy  ενώ μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνεί με το [email protected] ή με τον κ. Λεωνίδα Ανθόπουλο (2431351209, [email protected])

 

Από το γραφείο Τύπου