Δήμος Τρικκαίων

Η ΔΕΥΑΤ για την ποιότητα νερού σε 6 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρικκαίων

14 Σεπτεμβρίου 2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ, ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ, ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ & ΚΟΖΙΑΚΑ

 

Κατόπιν εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο διαπιστευμένο κατά ISO 17025 εργαστήριο της ΔΕΥΑΤ με αρ. διαπίστευσης 1345, στις κάτωθι τοπικές κοινότητες, διαπιστώθηκαν τα εξής:

 

Δ.Ε. ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ: ·   Τ.Κ. ΜΕΓ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

 

ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΜΕΓΑΡΧΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
     
Δ.Ε. ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ: ·   Τ.Κ. ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΛΟΓΓΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
     
Δ.Ε. ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ: ·   Τ.Κ. ΡΙΖΩΜΑΤΟΣΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΡΑΞΑΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΕΛΛΗΝΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
     
Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ·   Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΖΗΛΕΥΤΗΣ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΑΡΔΑΝΙΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
   

 

 
Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ: ·   Τ.Κ. ΒΑΛΤΙΝΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΦΩΤΑΔΑΣ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΜΕΛΙΓΟΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΚΑΤΩ ΕΛΑΤΗΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
     
Δ.Ε. ΚΟΖΙΑΚΑ: ·   Τ.Κ. ΠΡΙΝΟΥΣ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΞΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
  ·   Τ.Κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

 

Ειδικότερα:

  1. Στην τοπική κοινότητα ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ το νερό ΔΕΝ είναι κατάλληλο για ΠΌΣΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, παρά μόνο για εξωτερική χρήση (π.χ. αυλές –πότισμα κλπ.)
  2. Στις Τ.Κ. ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ- ΛΟΓΓΟΥ- ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ το νερό ΔΕΝ είναι κατάλληλο για ΠΟΣΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΣΤΗΝ τοπική κοινότητα δε ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΘΕΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ.
  3. Στις Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & ΕΛΛΗΝΟΚΑΣΤΡΟΥ το νερό ΔΕΝ είναι κατάλληλο για ΠΟΣΗ, μπορούν ωστόσο οι καταναλωτές να κάνουν χρήση αυτού για μπάνιο, μαγείρεμα και για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση.
  4. Στις Τ.Κ. Παλαιόπυργου, Ζηλευτής και Αρδανίου, το νερό ΔΕΝ είναι κατάλληλο για ΠΟΣΗ, ενώ ειδικότερα όσον αφορά την Τ.Κ. Ζηλευτής συνιστάται η ΑΠΟΦΥΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ.
  5. Στις Τ.Κ. Βαλτινού & Φωτάδας το νερό ΔΕΝ είναι κατάλληλο για ΠΟΣΗ ωστόσο συνιστάται η χρήση αυτού για ΥΓΙΕΝΗ και οποιαδήποτε άλλη οικιακή ή εξωτερική χρήση.
  6. Στις Τ.Κ. Γενεσίου, Γοργογυρίου και Ξυλοπάροικου το νερό ΔΕΝ είναι κατάλληλο για ΠΟΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ενώ στην Τ.Κ. ΠΡΙΝΟΥΣ το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες προσωπικής υγιεινής.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές  αν θέλουν να κάνουν χρήση του νερού στις περιοχές που δεν συνίσταται να το βράζουν πρώτα (100 C) και αφού κρυώσει μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Επιπλέον, κατόπιν ΝΕΩΝ εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκανστο Χημείο της ΔΕΥΑΤ και  στις κάτωθι υδρευτικές γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το δίκτυο της πόλης των Τρικάλων:

  • Υ.Γ. ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ
  • Υ.Γ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
  • Υ.Γ. ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

διαπιστώθηκε πως το νερό ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ & συνεπώς κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. Οι αναλύσεις συνεχίζονται καθημερινά σε όλο το δίκτυο του  Δήμου Τρικκαίων.

Η ΔΕΥΑΤ ευχαριστεί τους καταναλωτές της για την κατανόηση και επιπλέον θα τους ενημερώνει συνεχώς μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και μέσω ανακοινώσεων στον διαδικτυακό τύπο για την ποιότητα του νερού.