Δήμος Τρικκαίων

Η Γυναίκα της Ζάκυθος, μια εξαιρετική παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

1 Ιουλίου 2021

Για άλλη μια φορά το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων αποδεικνύει ότι μπορεί να προσφέρει στα θεατρικά δρώμενα με ουσιαστικές παραστάσεις. Η παραγωγή με τίτλο «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», βασισμένο στο αξεπέραστο έργο του Διονυσίου Σολωμού, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Φρουρίου. Η δεύτερη παράσταση, το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα, για μια εξαιρετική προσέγγιση σε ένα πολύ δύσκολο έργο.
Πριν την έναρξη της παράστασης η πρόεδρος του Δημοτικού θεάτρου, Σοφία Αλεστά, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκδηλώσεων που ήταν εμπνευσμένες από την Ελληνική Επανάσταση για «να προσεγγίσει πτυχές της μεγάλης αυτής επετείου, των 200 ετών του νέου ελληνικού κράτους»
Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου «για τη στήριξη που μας παρέχει» και κάθε συντελεστή του Θεάτρου, σε όλες του τις σκηνές και εργαστήρια, η κ. Αλεστά παρέδωσε τη σκυτάλη στους ηθοποιούς που ακολούθησαν τις οδηγίες της σκηνοθέτιδος Αντονέλλα Χήρα.
Το θερμότατο χειροκρότημα των τρικαλινών αποτέλεσε στοιχείο του ενθουσιασμού για την παράσταση και την ομαδική δουλειά.

Σκηνοθεσία/Μουσική επιλογή: Αντονέλλα Χήρα
Β. σκηνοθέτις: Μαρία Μανθέλα
Κατασκευή /εμψύχωση κούκλας: Μαρία Τάχου
Κατασκευή κοστουμιών: Βαΐτσα Γαδετσάκη
Σχεδιασμός αφίσας: Αφροδίτη Ευθυμίου
Παίζουν: Βάσω Βόκα, Βάσω Γκουγκαρά, Γκούντα Σάσα, Αλίνα Τζιουρουμία, Αφροδίτη Ευθυμίου, Ιουλία Κούρτη, Αφροδίτη Μανουσάκη, Θανάσης Μάργαρης, Αναστασία Μελισσοπούλου, Χριστίνα Μητρούσια, Βάσω Μπουλογιώργου, Αχιλλέας Μπουρδούβαλος, Γεωργία Μπουροκώστα, Ρωσσάνα Παπαθέου, Φωτεινή Σπανού, Εύα Τσαρμακλιώτη, Χρύσα Χαρδαλίδου.

Από το γραφείο Τύπου