Δήμος Τρικκαίων

Η Κούβα στην καρδιά των τρικαλινών

14 Οκτωβρίου 2018
Εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Τσιτσάνη από τον πρόξενο της Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των τρικαλινών στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, αποτυπώνει το ενδιαφέρον για τη μακρινή χώρα της Καραϊβικής. Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018 στο μουσείο Τσιτσάνη, οι πρόξενος της Κούβας στην Ελλάδα, κ. Οριόλ Μαρέρο (José Oriol Marrero Martínez) παρουσίασε μια εξαιρετικής σημασίας έκθεση φωτογραφιών του από τη χώρα του. Κόσμος και τοπία, αναφορά στην πολιτική, όψεις δρόμων και θαλασσών, μια συνολική αποτύπωση στιγμών της χώρας που παραμένει αγαπητή στους τρικαλινούς πολίτες. Οι οποίοι κατέκλυσαν το Μουσείο, για να πάρουν από κοντά μια γεύση Καραϊβικής, ένα φθινοπωρινό βράδυ.

Παρούσα η πρέσβης της Κούβας κ. Zelmys María Domínguez Cortina, που σημείωνε τη χαρά της για τη μέγιστη προσέλευση πολιτών. Η δε αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη  τόνισε τη σημαντικότητα μιας τέτοιας έκθεσης για τα Τρίκαλα. Ακολούθως ο φωτογράφος – εκθέτης παρουσίαζε τη λογική και τη σημασία των φωτογραφιών, με τους πολίτες να παρακολουθούν ένα βλέμμα στη μακρινή αυτή χώρα και να αδημονούν για την αισθητική απόλαυση.

Η όλη εκδήλωση, με την επιμέλεια της κ. Νατάσας Βακουφτσή, η οποία διοργανώνει και την έκθεση, ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική από την Κούβα, σε ρυθμούς σάλσα. Η κ. Marlen Olano Carreras, ενθουσίασε τους παριστάμενους στο παρακείμενο καφέ του Μουσείου Τσιτσάνη, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να τονίζει τη σημαντικότητα της πολιτιστικής αυτής συνάντησης στην καρδιά της Ελλάδας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 09:30 – 15:00 και 19:00 – 21:00.

 

Από το γραφείο Τύπου