Δήμος Τρικκαίων

Η μοσχαροκεφαλή, η μάγισσα και το… χαρακίρι

5 Φεβρουαρίου 2021

Απρόοπτα… γαστριμαργίας

ΑΖΗΤΗΤΗ ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ

Καλοψημένη περιμένει στο φούρνο

Μια μοσχαροκεφαλή ψημένη στο φούρνο, είναι περιζήτητος μεζές για κρασάκι. Και καθημερινά σχεδόν οι φούρνοι δέχονται για ψήσιμο αυτού του είδους την νοστιμιά, που τα βράδια ιδίως συγκεντρώνει και τους γλεντζέδες στις ταβέρνες, τα κέντρα ή τα σπίτια φίλων.

Οι συμπολίτες όμως που προχθές βράδυ ετοιμάζονταν για γλέντι γύρω από μια καλοψημένη μοσχαροκεφαλή, την έπαθαν. Εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία να στείλει την κεφαλή στο φούρνο, βρήκε τυχαία ένα μικρό γι’ αυτή τη δουλειά. Ο μικρός όμως φαίνεται έκανε λάθος στο φούρνο και ξέχασε να πει στον φούρναρη τίνος είναι η κεφαλή και αυτός να τον ρωτήσει που θα την στείλει, όταν ψηθεί. Έτσι από προχθές βράδυ μια καλοψημένη, λαχταριστή μοσχαροκεφαλή παραμένει αζήτητη στον φούρνο. Οι ενδιαφερόμενοι, ας μας ζητήσουν να τους φέρουμε σ’ επαφή με τον φούρναρη, έναντι ολίγου μεζέ απ’ την μοσχαροκεφαλή… Γιατί, αλλιώς, θάχει κι’ αυτή, την τύχη της χήνας του Χότζα…


Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί χαρτόπαιζε ο άντρας της

Πληροφορούμαστε ότι προχθές βράδυ, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, λαβούσα μεγάλο αριθμό από χάπια, νεαρή συμπολίτιδα παντρεμένη, γιατί ο σύζυγός της την παραμελούσε, επιδιδόμενος σε ολονύχτια χαρτοπαιξία και διασκεδάσεις σε κέντρα. Η αποπειραθείσα διακομίστηκε σε κλινική της πόλης μας, ήδη δε βρίσκεται εκτός κινδύνου.

 

 


Νεαρός ερωτευμένος

Έκανε μικρό «χαρακίρι» για να δείξει την αγάπη του!

Και νοσηλεύεται σε κλινική

— Μ’ αγαπάς;

— Σ’ αγαπώ.

— Ψέματα, δεν μ’ αγαπάς.

— Σ’ αγαπώ, σου λέω. Κι’ είμαι αποφασισμένος για όλα, για χάρη σου.

Κάποιος τέτοιος λένε διάλογος μεταξύ δύο νεαρών ερωτευμένων, οδήγησε τελικά τον νεαρό σε κλινική αιμόφυρτο.

Γιατί για να αποδείξει την παράφορη αγάπη του, δέχτηκε να κάνει ένα μικρό — ειδικό «χαρακίρι». Και άνοιξε τις φλέβες του αριστερού χεριού του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ερωμένης του!

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον νεαρό από χωριό γειτονικό στην πόλη μιας και την… ελαφρώς άπιστη από συνοικισμό επίσης κοντινό προς τα Τρίκαλα.

Το συμβάν έγινε ξημερώματα χθες, ο δε νεαρός πήγε σε κλινική της πόλης μας και αφού έγινε επίδεση των πληγών, αναχώρησε.


Για τα ζάρια

Πλήρωσαν 65.356 δρχ. τέσσαρες έμποροι

Η καταδίκη τους απ’ το Αυτόφωρο

Απ’ το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, καταδικάστηκαν χθες, οι συλληφθέντες προχθές βράδυ τέσσαρες συμπολίτες που πιάστηκαν σε καφενείο της πόλης μας να παίζουν ζάρια.

Oι τρεις από τους κατηγορουμένους έμπορους καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 ημερών ο καθένας και χρηματική ποινή 30.000 δραχμών και ο τέταρτος σε φυλάκιση 30 ημερών και χρηματική ποινή 5.000 δραχμών σαν υπότροπος. Ο καταστηματάρχης αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών.

Οι καταδικασθέντες 4 έμποροι κατέβαλαν συνολικά 65.356 δραχμές (3X15.504 και 1X18.844 δρχ.) και αφέθηκαν ελεύθεροι.

 


ΕΙΣ 10ΜΗΝΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΙΝ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΗ Η «ΜΑΓΙΣΣΑ» ΤΟΥ ΡΙΖΑΡΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

Επί άπατη κατ’ εξακολούθηση

Υπό του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων καταδικάστηκε χθες εις φυλάκιση 10 μηνών η Ε.Α., κάτοικος Ριζαριού, γνωστή με το όνομα «Βαγγελιώ», κατηγορουμένη για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ως γνωστόν, η Βαγγελιώ ή «μάγισσα» του Ριζαριού με διαφόρους τρόπους εξαπατούσε απλοϊκούς ανθρώπους και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, διά να τους «λύση»… μάγια, να βρει γαμπρούς στις ανύπαντρες και να θεραπεύσει διάφορες ανίατες αρρώστιες! Συλληφθείσα όμως τον παρελθόντα Οκτώβριο από την Ασφάλειαν Τρικάλων ετέθη τέρμα εις την δράσιν της.

Σημειωτέον ότι όλοι οι μάρτυρες οι οποίοι παρέλασαν χθες ενώπιον του Τριμελούς, παραδέχτηκαν ότι ιάθηκαν με το… νερό και τις αλοιφές από σαλέπι και χολές αγελάδων που τους έδιδε η Βαγγελιώ!

Η 10μηνος καταδίκη που της επεβλήθη δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, δεσμεύεται δε το κατασχεθέν ποσόν που σημειωτέον δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης