Δήμος Τρικκαίων

Η Μπαρτσελόνα στα Τρίκαλα για πρόσφυγες και Ελληνες

30 Μαρτίου 2019
Μίνι ακαδημία ποδοσφαίρου από πανευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων

 

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία πανευρωπαϊκού επιπέδου για τη συναδέλφωση μέσω ποδοσφαίρου υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων. Η Μπαρτσελόνα, η αγαπημένη ομάδα της Καταλονίας με τον έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, υλοποιεί πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών στο ποδόσφαιρο με την ονομασία FutbolNet. Πρόκειται για πρόγραμμα που φέρνει πιο κοντά Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, ενισχύοντας την κοινωνική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών προσφύγων και τρικαλινών παιδιών. Αυτή η δράση ξεκινά την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, με 12 προσφυγόπουλα και 13 Ελληνόπουλα, που μετέχουν μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει η Trikala-ΑΕ. Η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου υλοποιεί το πρόγραμμα που εκπόνησαν η Μπαρτσελόνα και το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες/ DRC Greece,  σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με τη συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιείται. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 1. Διάγνωση αναγκών
  2. Εκπαιδευτικά Σεμινάρια
  3. FutbolNet συνεδρίες
  4. Φεστιβάλ FutbolNet
  5. Επικοινωνία και αύξηση της ευαισθητοποίησης
  6. Αξιολόγηση

Οι δράσεις θα διεξάγονται στο χώρο των ΤΕΦΑΑ από προπονητές – εκπαιδευτές της σχολής, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη μεθοδολογία FutbolNet.

 

Η τρικαλινή κοινωνία που είχε από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, βλέπει άμεσα και την παρουσία μιας από τις ισχυρότερες ομάδες του πλανήτη, να ενισχύει την ποδοσφαιρική δράση χωρίς καμία διάκριση. Η δε συνεργασία πλήθους φορέων από όλον τον κόσμο και τα Τρίκαλα, ενδυναμώνει την έννοια της συναδέλφωσης με κινητήρια δύναμη τον αθλητισμό και ειδικά το λαοφιλέστερο άθλημα, το ποδόσφαιρο.

 

Από το γραφείο Τύπου