Δήμος Τρικκαίων

Η ομάδα του FREE MOBILITY… ζητά ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις Τράπεζες!

10 Φεβρουαρίου 2016
Η ομάδα FREE MOBILITY του E.E.E.E.K. Τρικάλων, επισκέφτηκε Τράπεζες που εδρεύουν στην πόλη των Τρικάλων, με σκοπό να συζητήσει με τους υπεύθυνους για τα προβλήματα πρόσβασης που έχουν εντοπίσει σε αυτές.

Η ομάδα FREE MOBILITY του E.E.E.E.K. Τρικάλων, επισκέφτηκε Τράπεζες που εδρεύουν στην πόλη των Τρικάλων, με σκοπό να συζητήσει με τους υπεύθυνους για τα προβλήματα πρόσβασης που έχουν εντοπίσει σε αυτές (έλλειψη ράμπας, ΑΤΜ χωρίς δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο κλπ). Αφού η ομάδα ενημέρωσε για το πρόγραμμα, ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε όλες οι τράπεζες να είναι ελεύθερα προσβάσιμες από όλους τους πολίτες. Παράλληλα, στάλθηκε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολή στα κεντρικά καταστήματα των Τραπεζών με τα αιτήματα της ομάδας FREE MOBILITY.

free-mobility-3

Το FREE MOBILITY είναι δράση του ECOMOBILITY, που είναι Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων για την προσβασιμότητα στις πόλεις μας και την προώθηση του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης όλων των πολιτών. Στόχος είναι οι μαθητές να ερευνήσουν τα προβλήματα της περιοχής τους που δημιουργούνται από τις συνθήκες στην πόλη και τις συνήθειες μετακίνησης των πολιτών και να σκεφτούν λύσεις και προτάσεις. Η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τρικάλων θα γίνει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 12:00,  στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Η ομάδα FREE MOBILITY του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τρικάλων