Δήμος Τρικκαίων

Η ώρα του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

2 Αυγούστου 2019

49 χρόνια από την κατασκευή του,
4 χρόνια από τις πρώτες ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων,
3 χρόνια από την πρώτη παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων,
πλέον ο τάπητας (το ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων ανακατασκευάζεται.
Με 330.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και οι οκτώ διαδρομές του τάπητα θα είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν ξανά, μεγάλες διοργανώσεις.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ,. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι η προεργασία που είχε γίνει, έφερε αποτέλεσμα, ώστε το κεντρικό μας Στάδιο, να είναι έτοιμο και για διοργανώσεις μεγαλύτερου επιπέδου, δίνοντας, όπως πάντα, έμφαση στις αθλητικές υποδομές».
Η σχετική προσπάθεια για νέο ταρτάν είχε ξεκινήσει ήδη από το 2015, με τον Δήμο Τρικκαίων να ετοιμάζει φακέλους και να υποστηρίζει τεχνικά το θέμα. Μετά από επαφές με τους πρώην υφυπουργούς Αθλητισμού κ. Κοντονή και Βασιλειάδη, την επίσκεψη του τελευταίου στα Τρίκαλα τον Οκτώβριο του 2017, την υποβολή του φακέλου, την έγκριση της χρηματοδότησης και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2019, ήρθε η ώρα της δημοπράτησης.
Το έργο έχει τον τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑ∆ΙΟ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ», ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 22α Αυγούστου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι οι 6 διαδρομές είχαν κατασκευαστεί αρχικώς, ότι στη συνέχεια κατασκευάστηκαν οι δύο επόμενες, αλλά αργότερα δημιουργήθηκαν προβλήματα στον 7ο διάδρομο.
Μετά τα «Τσικλητήρεια» του 2003 και κάποιες παρεμβάσεις, ο Δήμος Τρικκαίων το 2016 έκανε εργασίες συντήρησης (και αργότερα, τοποθέτηση νυχτερινού φωτισμού), αλλά ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν ανακατασκευή. Με δεδομένες, μάλιστα, τις συνεχώς αυξανόμενες σε αριθμό και σημασία επιδόσεις αθλητών, από συλλόγους των Τρικάλων, γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει έμπρακτα την τοπική δυναμική, και στα αγωνίσματα του στίβο.

Τεχνικά ζητήματα
Για τα τεχνικά θέματα, σημειώνεται ότι η επικάλυψη του στίβου θα εγγυάται την ευχρηστία του, την ανθεκτικότητά του σε σχέση µε την αθλητική του λειτουργία και συµπεριφορά, τις τεχνικές του ιδιότητες και την προστατευτική του λειτουργία και συµπεριφορά (απόσβεση των κρουστικών δυνάµεων που ενεργούν στον αθλούµενο σαν αποτέλεσµα της απόδοσης του συνθετικού τάπητα). Η εκπλήρωση των παραπάνω προϋποθέτει την διατήρηση των υφιστάµενων κλίσεων του στίβου, την πλήρη συναρµογή του νέου τάπητα µε τον υφιστάµενο και την τήρηση συγκεκριμένων απαιτήσεων σύµφωνα µε την τεχνική περιγραφή.
Από το γραφείο Τύπου