Δήμος Τρικκαίων

Η πιο μελωδική δωρεά στο Μουσείο Τσιτσάνη

30 Ιουνίου 2021
Η κιθάρα του Λευτέρη Πλακιά στο στούντιο του Μουσείου, μετά από επιθυμία του αείμνηστου καλλιτέχνη

Ο Λευτέρης Πλακιάς «Ματσόλας» με την κιθάρα του χάριζε μελωδίες, την κιθάρα του χάρισαν οι συγγενείς του στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Μια δωρεά που τιμά το Μουσείο και τη μουσική, στην πόλη των μεγάλων μουσικών και καλλιτεχνών. Ο Λευτέρης Πλακιάς με το προσωνύμιο «Ματσόλας» απεβίωσε το 2008 έχοντας διαγράψει μια πολύ μεγάλη τροχιά σε πλήθος κομπανιών – τελευταία του συνεργασία με το συγκρότημα του Ζούκα. Μια ζωή γεμάτη μουσική, μια ζωή κοντά και «μέσα» σε μελωδίες.

Η σύζυγός του Ευαγγελία, η οικογένειά του αποφάσισαν να κάνουν πράξη την επιθυμία του καλλιτέχνη και να δωρίσουν το ακούραστο και αγαπημένο εργαλείο δουλειάς του, στο – τότε – studio του Κέντρου Ερευνας – και νυν Μουσείο Τσιτσάνη. Η κιθάρα και ο ενισχυτής παραλήφθηκαν από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου, κ. Μιχάλη Λάππα, ο οποίος ευχαρίστησε θερμότατα την κ. Πλακιά για αυτήν την κίνηση. Τόνισε μάλιστα τη σημασία της δωρεάς, από ανθρώπους που υπηρέτησαν την τέχνη, σε μια πόλη που αγαπά τη μουσική.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου, κ. Στέλιος Καραγιώργος, τοποθέτησε την κιθάρα στον χώρο του στούντιο, στο πρώην διοικητήριο των φυλακών. Εκεί, όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να ηχογραφούν, να ασκούνται, να εντρυφούν στην Τέχνη.

Από το γραφείο Τύπου