Δήμος Τρικκαίων

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση σε χωριό Δ. Τρικκαίων για αύξηση εμβολιασμών 

21 Νοεμβρίου 2021

Η πρώτη στον Δήμο Τρικκαίων και πανελλαδικώς δημόσια, ανοιχτή εκδήλωση για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στο Μεγαλοχώρι του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας Τρικάλων, συνενώνουν δυνάμεις προβαίνοντας σε συζητήσεις – ομιλίες για το θέμα των εμβολιασμών. Κάτι που επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό μου, τονίζοντας, τόσο τους αριθμούς εμβολιασμένων – μη εμβολιασμένων που διασωληνώνονται όσο και  την ανάγκη να ενισχυθεί η προστασία όλων με βάση τα επιστημονικά επιτεύγματα. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς (έχει και την ευθύνη της οργάνωσης), ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γ. Πέτρου και ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης, ενώ παρέστη η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Εφη Λεβέντη και ο πρόεδρος του συμβουλίου Κοινότητας Μεγαλοχωρίου κ. Β. Τζέλης . Και οι τρεις τους εστίασαν στις δυνατότητες της επιστήμης, στην ουσία των εμβολιασμών, στα οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίηση η γιατρός παθολόγος του Κέντρου Υγείας Τρικάλων κ. Παρ. Μακρυνιώτη, η οποία ανέλυσε το τι σημαίνει εμβολιασμός και ειδικότερα θέματα για τον κορονοϊό. Αντέκρουσε τις ψευδείς ειδήσεις από μη επιστήμονες που κυκλοφορούν, χρησιμοποίησε ουσιαστικά παραδείγματα και απάντησε σε ερωτήσεις. Αυτό το τελευταίο, οι ερωτήσεις, ήταν, εξάλλου, τμήμα της ουσίας της εκδήλωσης. Για πρώτη φορά συζητήθηκαν ανοιχτά ζητήματα για τη δράση των εμβολίων, για την τρίτη δόση, για τις δυνατότητες εμβολιασμών και σε χώρους εκτός Εμβολιαστικών Κέντρων (αναλόγως των περιπτώσεων), για ειδικότερες περιπτώσεις. Τις απαντήσεις έδωσαν οι κ. Σακκάς, Πέτρου, Τσιαούσης, Μακρυνιώτη.
Η συνεργασία για να συζητηθεί ανοιχτά η ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών συνεχίζεται. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στις άλλες 6 τέως έδρες των τ. καποδιστριακών Δήμων του Δήμου Τρικκαίων, προκειμένου να  ενημερωθούν ακόμη περισσότεροι κάτοικοι όλων των χωριών της γύρω περιοχής.

Από το γραφείο Τύπου