Δήμος Τρικκαίων

Η Σοφία Σακοράφα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο ακόντιο

30 Δεκεμβρίου 2019
Κατά τούς χθεσινούς αγώνας εις Αθήνας

Η Σοφία Σακοράφα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο ακόντιο

Με βολή 41.32 μέτρων – Μεγάλη επιτυχία του Γ. Σ. Τρικάλων

Η Σακοράφα των Τρικάλων υπήρξε η καλυτέρα αθλήτρια της πρώτης ημέρας των Πανελληνίων αγώνων στίβου εφήβων και νεανίδων, διότι κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ όλων των κατηγοριών εις ακοντισμό με 41.32 μέτρα.

Επίσης εις το ίδιον αγώνισμα, η Ντέρη ήλθε 5η με βολή 30.84 μ.

Εξ’ άλλου, στα αγωνίσματα ανδρών, στα 2.000 μ. μετά φυσικών εμποδίων ο Παιδοκούκης του Γ.Σ.Τ. ήλθε 3ος με 6.07.6.

Στην βαθμολογία της 1ης ημέρας ο Γ.Σ. Τρικάλων συγκέντρωσε 8 βαθμούς εις τας νεανίδας και 4 βαθμούς εις τους εφήβους.

Εν τω μεταξύ χθες προέκυψε το κατωτέρω θέμα το οποίον έφερε αντιμέτωπους τον Γ.Σ. Τρικάλων και τον Πανιώνιο. Ο Γ.Σ. Τρικάλων, όταν κατέθεσε το δελτίο έγγραφής της αθλήτριας Α. Μπατατόλη το 1969 προσκόμισε πιστοποιητικό γεννήσεως της κοινότητος Γαρδικίου εξ ου εμφαίνετο ως ημερομηνία γεννήσεως η 28-12-53.

Βάσει αυτής της ημερομηνίας η Μπατατόλη δεν εδικαιούτο συμμετοχής στους φετινούς αγώνες νεανίδων.

Ο Γ.Σ. Τρικάλων προσεκόμισεν την 9—5—72 νέα δικαιολογητικά εις τα όποια εφαίνετο ως ημερομηνία γεννήσεως η 12—1—54 και επετράπη η συμμετοχή της Μπατατόλη.

Χθες ο Πανιώνιος υπέβαλε ένσταση επί της ανωτέρω αποφάσεως.

 


Προσκύνημα αστραπή με Ελικόπτερο

Το ζεύγος Ωνάση με τα παιδιά του την περασμένη Κυριακή στα Μετέωρα

Ενθουσιασμένοι απ’ το θέαμα και τον αρχαιολογικό πλούτο των μοναστηριών ο Τέλης και Τζάκι θα ξαναρθούν σύντομα. Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα απ’ την επίσκεψι

Το διάσημο ζεύγος της εποχής μας, ο Αριστοτέλης και η Τζάκι Ωνάση, με τα τέσσερα παιδιά τους ξαφνικά στα Μετέωρα το απόγευμα της Κυριακής. Έπεσαν στην κυριολεξία απ’ τον ουρανό κι’ ανέβηκαν στους πανύψηλους βράχους.

Πράγματι, περί την 3.30’ μμ. της Κυριακής το μούγκρισμα ενός τεραστίου άσπρου ελικοπτέρου, τάραξε την γαλήνη του Καστρακίου και τον μεσημεριάτικο ύπνο των κατοίκων του. Κανένας μέχρι εκείνης της ώρας δεν ήξερε τίποτε για την επικείμενη άφιξη των διακεκριμένων επισκεπτών.

Προσγείωση στο «κάμπινγκ»

Το μεγάλο επιβατικό ελικόπτερο του ζεύγους Ωνάση, άρχισε να διαγράφη κύκλους πάνω από το Καστράκι γύρω στις 3.15′ μμ. σαν τεράστιο άσπρο πουλί. Συγχρόνως άναψε το κόκκινο φώς της ατράκτου του, ένδειξη πως επεδίωκε προσγείωση. Ένα γκαρσόνι, ο γιός του Παύλου Βαβίτσα, ο όποιος διατηρεί εξοχικό κέντρο και «κάμπινγκ» για ξένους τουρίστας κοντά στο δρόμο Καστρακίου — Μετεώρων, άρχισε να κάνη σινιάλο στο ελικόπτερο, υποδεικνύοντας τον χώρο του «Κάμπινγκ» για την προσγείωση. Το ελικόπτερο διέγραψε ένα μεγάλο κύκλο μέχρι Πρεβέντας, κι’ υστέρα κάθισε απαλά. Εν τω μεταξύ οι Καστρακινοί είχαν μυριστεί πως κάποιος «μεγάλος» ερχόταν και μαζεύτηκαν στον χώρο προσγειώσεως, ώστε να πραγματοποιηθεί μια αυθόρμητη, θερμή υποδοχή στο ζεύγος.

Και λουλούδια για την Τζάκι

Απ’ το ελικόπτερο κατέβηκαν ο Αριστ. Ωνάσης, η Ζακελίν Ωνάση, κρατώντας τα δυο παιδιά της Τζων Τζων Κένεντυ και Καρολίνα Κένεντυ τα παιδιά του Ωνάση Αλέξανδρο και Χριστίνα και τέλος ο Αμερικανός χειριστής του ελικοπτέρου, συνολικά δηλαδή επτά άτομα.

Μια νεαρή κοπέλα, η φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας η Χρυσούλα Π. Βαβίτσα, κόρη του ιδιοκτήτου του «Κάμπινγκ», πλησίασε την πάντα ωραία Τζάκι, την καλωσόρισε και της προσέφερε μια πρόχειρα φτιαγμένη ανθοδέσμη.

Στο εξοχικό του Βαβίτσα οι αφιχθέντες πήραν από μια λεμονάδα, μέχρις ότου φθάσει απ’ την Καλαμπάκα το ταξί που μετέφερε τους υψηλούς φιλοξενουμένους στα Μοναστήρια των Μετεώρων.

Ήθελαν ν’ ανέβουν στο «δίχτυ»

Το ζεύγος Ωνάση με τα παιδία, κατευθύνθηκαν στο μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ο Τέλης και η Τζάκι εξεδήλωσαν κατ’ αρχήν επιθυμία ν’ ανεβούν με το ειδικό «δίκτυο» στον ιερό βράχο, άλλα τελικά δείλιασαν… Τελικά προτίμησαν την σκάλα του βράχου.

Αμέσως κατευθύνθηκαν στο πλουσιότατο μουσείο της Ιεράς Μονής.

Εισιτήριο…5.000 ΔΡΧ.

Στήν είσοδο του μουσείου ο Ωνάσης ρώτησε μήπως χρειάζεται εισιτήριο για να εισέρθουν εντός αυτού. Ο ηγούμενος του απήντησε ότι έχει καθιερωθεί εισιτήριο 3 δρχ. κατ’ άτομο προς ενίσχυση του μοναστηριού. Έπρεπε δηλαδή ο Έλλην μεγαλοεφοπλιστής να πληρώσει 21 δρχ. για τα 7 άτομα! Έβαλε το χέρι στην τσέπη και τράβηξε μια δέσμη από 5.000 δρχ. και τις έδωσε στον ηγούμενο για την ενίσχυση των πόρων της ιεράς μονής. Επί ήραν και πλέον στο Μουσείο περιεργάσθηκαν τον αρχαιολογικό του θησαυρό για τον οποίον ο Τέλης και η Τζάκι και τα παιδιά του Ωνάση εξέφρασαν την έκπληξη τους.

Εν συνεχεία η οικογένεια Ωνάση επεσκέφθη το Βαρλαάμ, όπου επίσης περιειργάσθη τας θρησκευτικάς αρχαιότητας και απεθαύμασε την μοναδική θέα των πανύψηλων βράχων.

Θα ξανάλθουν

Μετά δίωρο περίπου επανήλθαν στο Καστράκι κατενθουσιασμένοι.

Χαρακτηριστικά η Τζάκι είπε στην δ. Βαβίτσα πως της άρεσαν πολύ τα Μετέωρα. Ο Τέλης μακάρισε τους Καστρακινούς «Είσθε τυχεροί, είπε, στους συγκεντρωμένους, που γεννηθήκατε σ’ αυτό το χωριό». Και οι δύο μαζί υποσχέθηκαν πως εντός του Αυγούστου θα ξανάλθουν και θα μείνουν μια ολόκληρη μέρα στα Μετέωρα.

Έπειτα χαμόγελώντας αυτός και τα παιδιά τους, χάθηκαν στο άσπρο χαλύβδινο πουλί τους και χάθηκαν στον ορίζοντα- Το ταξίδι αστραπή του ζεύγους Ωνάση στα Μετέωρα είχε τελειώσει γύρω στις 6 το απόγευμα της Κυριακής κι’ οι Καστρακινοί έχουν να το συζητούν ακόμη…

 

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης