Δήμος Τρικκαίων

Η θεμελίωση του Κλειστού Γυμναστηρίου

9 Νοεμβρίου 2018

Τον Νοέμβριο του 1978 ο υφυπουργός Αθλητισμού Αχ. Καραμανλής ερχόμενος στα Τρίκαλα θεμελίωσε το κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Τρικάλων, δαπάνης 22 εκατ. δρχ.

Στην τελετή της θεμελίωσης παρέστησαν ο Σεβασμιότατος μετά του πρωτοσύγκελου, ο Νομάρχης, οι βουλευτές Γιαννούσης, Δερβέναγας και Χατζηγάκης, ο Δημαρχών Κ. Γεωργολιός, ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής Θεσσαλίας μετά του Διοικητού χωροφυλακής Τρικάλων, ο Φρούραρχος Τρικάλων, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο Εισαγγελέας, προϊστάμενοι υπηρεσιών, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων.

Μετά την τέλεση του αγιασμού ο Δημαρχών & Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Κ. Γεωργολιός, αφού μετέφερε την συγγνώμη του Δημάρχου για την απουσία του εξέφρασε την βαθειά ικανοποίηση των συνδημοτών για την πραγματοποίηση του έργου αυτού που θα αποτελεί στόλισμα για την πόλη και απόκτημα για την νεολαία της.

Ακολούθως σαν πρόεδρος του ΕΑΚ περιέγραψε το θεμελιωμένο έργο δαπάνης 22 εκατομμυρίων δραχμών, που θα περιλαμβάνει κλειστή αίθουσα γυμναστηρίου και άλλους βοηθητικούς χώρους. Ο Κ. Γεωργολιός χαρακτήρισε το όλο έργο σαν έργο μεγάλης πνοής και τόνισε πως σε μια εποχή που οι τσιμεντένιες κατασκευές καταλαμβάνουν τα πάντα και τα παιδιά κλείνονται στα διαμερίσματα, η επιθυμία για την τροπή προς αθλητικά κέντρα και χώρους είναι ζωηρότερη. Χαρακτηριστικό, είπε ο Κ. Γεωργολιός είναι το γεγονός ότι σε 4 μήνες στο κολυμβητήριο έγιναν 10.000 επισκέψεις νέων και παιδιών. Και κατέληξε πως τέτοια έργα θα εξασφαλίσουν γερούς νέους και σωστούς πολίτες.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης

Στην συνέχεια μίλησε ο υφυπουργός κ. Καραμανλής, ο όποιος μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: Ο χώρος αυτός, ο όποιος εγκαινιάζεται σήμερα είναι αξιόλογος και θα ήμουνα ευτυχής εάν και άλλες πρωτεύουσες νομών είχαν τόση άνεση χώρου για να μπορούν να προγραμματιστούν και εκτελεσθούν έργα, που όλα μαζί θα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο για την νεότητα. Πιστεύω ότι ο χώρος αυτός σύντομα θα αξιοποιηθεί και ότι τα νιάτα του Νομού Τρικάλων και της περιοχής εκτιμούν τις προσπάθειες, όπως και όλοι οι νέοι της Ελλάδος το ευρύ πρόγραμμα που εφαρμόζεται στον τομέα του αθλητισμού. Και αυτή η προσπάθεια η οποία θα επεκταθεί σε δεύτερη φάση στην ύπαιθρο, ευρίσκει ανταπόκριση στους νέους. Εμείς πιστεύουμε ότι οι νέοι μέσα στους χώρους αυτούς θα προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι από εμάς.

Μετά ο Καραμανλής έθεσε τον θεμέλιο λίθο κλειστού Γυμναστηρίου και κατευθύνθηκε στο Κολυμβητήριο, όπου έγινε μικρή δεξίωση ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για την Λάρισα.

 

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Οι επίσημοι προσέρχονται στον χώρο της θεμελίωσης. Διακρίνονται απ’ αριστερά προς τα δεξιά ο Διοικητής Χωροφυλακής κ. Τσίντζιος, ο Νομάρχης·κ. Χαραλαμπόπουλος, οι βουλευτές. Άθαν. Δερβέναγας και Κλ. Γιαννούσης, ο υφυπουργός Άχ. Καραμανλής, ο βουλευτής Σωτ. Χατζηγάκης, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Κ. Γεωργολιός ως ο ΝΕΦΑ κ.α.