Δήμος Τρικκαίων

Η βραδιά της ανθρωπιάς στα Τρίκαλα

12 Μαρτίου 2018
 Μαγικές στιγμές και προσφορά στη συναυλία της ΣΟΝΕ για την «Καρδιά του παιδιού»

 

Με έντονη συμμετοχή των πολιτών και με εξαιρετικά μουσικά ακούσματα, τα Τρίκαλα αγκάλιασαν τη συναυλία για τον σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού / Child’s Heart» που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». Το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2018, τρικαλινοί και Θεσσαλοί, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, συνέρρευσαν στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», προκειμένου να απολαύσουν τις εκτελέσεις ελληνικών τραγουδιών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας. Με μαέστρο τον κ. Ευαγ. Αραμπατζή, μουσικούς και χορωδούς νεανικής ηλικίας, η βραδιά εξελίχθηκε σε μια πανδαισία μουσικών απολαύσεων. Άριστο αποτέλεσμα, οργάνωση ουσίας μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων και ένα αισθητικό και συγκινησιακό φορτίο, έμπλεο ανάγκης και διάθεσης για προσφορά. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία ακριβώς αυτής της προσφοράς, καλωσορίζοντας τους πολίτες και τα μέλη της ΣΟΝΕ. Από την πλευρά της, η κ. Αθηνά Βαρέλα – Κολτσιδοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», ευχαρίστησε θερμότατα τους διοργανωτές και τη ΣΟΝΕ, ενώ μίλησε συγκινημένη για την προσφορά των τρικαλινών.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου στα Τρίκαλα κ. Μάρθα Γκάνια, που παρουσίαζε την εκδήλωση, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων κ.Μιχάλη Λάππα και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ακη Αναστασίου, υποδέχθηκαν τα μέλη και τους συνοδούς της ΣΟΝΕ το πρωί στο Μουσείο Τσιτσάνη, σε μια όμορφη σύζευξη της μουσικής, με ξενάγηση στην πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Χατζηνάσιος, Κραουνάκης κ.α.)., από τους τραγουδιστές της ΣΟΝΕ Άσπα Μαυρίδου, Έλενα Τιτίρλα, Νικόλας Σαββίδης, με φιλική συμμετοχή της Κικής Τσαλίκη και το συγκρότημα Lacrymosa Aeterna.
Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Αχ. Ζήρας, ο εκ της μειοψηφίας του Σώματος κ. Γ. Μητσιούλης και πλήθος τρικαλινών και επισκεπτών.
Από το γραφείο Τύπου