Δήμος Τρικκαίων

Είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες

26 Φεβρουαρίου 2016
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει όλους τους πολίτες και επιχειρηματίες για τις ανάγκες των προσφύγων σε αυτή τη φάση και με βάση τα τωρινά δεδομένα. Τα είδη που ΑΜΕΣΑ απαιτούνται, είναι: - Ποσότητες νερού - Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως

οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, κρεμοσάπουνα, ξυραφάκια, κ.α.
– Κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια
– Συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως σοκολάτες, μπισκότα, γκοφρέτες, κρουασάν, αλλά όχι σε μεγάλες συσκευασίες. Από γάλα, προτιμάται ιδιαιτέρως το σοκολατούχο και όχι το λευκό και ειδικά σε μικρές συσκευασίες.
Επίσης, δεν απαιτούνται – τουλάχιστον προς το παρόν – είδη ρουχισμού.
Επισημαίνεται, ότι αυτά τα είδη είναι τα άμεσης ανάγκης, χωρίς να αποκλείονται πρόσθετες προσφορές.
Ιδιαίτερη σημασία, επίσης, έχουν τα φάρμακα, αλλά για συγκεκριμένες ασθένειες: αντιβηχικά, αντιδιαρροϊκά, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, ειδικά για παιδιά.
Τα είδη αυτά, είτε ο κάθε πολίτης μπορεί να τα μεταφέρει είτε στον χώρο όπου εδρεύει η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, στο κτήριο κάτω από το Φρούριο, απέναντι από το Μαιευτήριο (πρώην κτήριο της e-trikala), είτε στον χώρο του Δημοτικού Κλειστό Γυμναστηρίου, κάτι που όμως μπορεί να δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα. Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τους εκατοντάδες συμπολίτες, επιχειρηματίες, εμπόρους, που αναδεικνύουν συνεχώς και ανιδιοτελώς τα αισθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ευχαριστεί, επίσης, όλους τους φορείς που συνδράμουν το έργο της φιλοξενίας των ανθρώπων που βίωσαν και βιώνουν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Από το γραφείο Τύπου