Δήμος Τρικκαίων

Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στο υπό κατασκευή Κέντρο για παιδιά με αναπηρία στα Τρίκαλα

19 Σεπτεμβρίου 2020

Με τη θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγιου Βασιλείου του Μεγάλου και της αδελφής του Οσίας Μακρίνας, ξεκινούν ενέργειες για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμΕΑ στα Τρίκαλα. Ένα κέντρο, την έκταση 11 στρεμμάτων για το οποίο, δώρισαν η Γιάννα και ο Μπάμπης Δεληλίγκας. Οι ίδιοι, θέλησαν να θεμελιώσουν και τον Ιερό αυτόν Ναό, εντός του χώρου που θα υποδεχθεί το κέντρο για τα παιδιά ΑμεΑ.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε ότι εντός της εβδομάδας, με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων θα γίνουν οι ακριβέστερες αποτυπώσεις στα σχέδια των κτηρίων, ώστε να προχωρήσει ταχύτερα το έργο.

Η σεμνή τελετή επισφραγίστηκε με τις φράσεις – ευχές του κ. Χρυσόστομου προς το ζεύγος των δωρητών: Ονειρευτήκατε μια «Βασιλειάδα» (το κοινωνικό – φιλανθρωπικό σύστημα που ίδρυσε ο Μ. , Βασίλειος) προσφέρατε πλουσιοπάροχα όσα κρύβατε στην καρδιά σας – να είστε υγιείς και ευλογημένοι να χαρούμε όλοι αυτό το όνειρό σας. Μετέφερε, επίσης, τις ευχές του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης καί Σταγών κ. Αλέξιου.
Από την πλευρά των δωρητών, ο κ. Δεληλίγκας ευχήθηκε την ταχύτερη ολοκλήρωση του Κέντρου για τα παιδιά με αναπηρία.

Από το γραφείο Τύπου